2015-05-13, kl 14:18:03

Gör egen fruktig isglass

Ingredienser:
❥ 2st kiwis
❥ ca 3dl jordgubbshalvor
❥ ca 3dl grovt hackad mango
❥ ca 3dl blåbär
❥ ca 3dl vattenmelon skuren i mindre bitar
❥ ca 3dl ananas skuren i mindre bitar

1. Kör en frukt i taget i en liten matberedere tills det blir till en puré. Skölj maskingen mellan gångerna.

2. Skeda försiktigt ett litet lager med frukt på botten av varje glassform. Slå formen lite försiktigt mot ett hårt underlag så att frukten sjunker ner ordentligt i formen. Frys sedan formen tills frukten är i fast form.

3. Lägg på ytterligare ett lager av frukten i varje form och ställ sedan glasspinnen i den frusna frukten så att pinnen står rakt upp. Slå försiktigt formen ytterligare några gånger mot ett hårt underlag för att jämna ut purén och frys igen tills det andra lagret är i fast form. (frystiden mellan skikten tar ca.45 minuter).

4. Fortsätt tills du har fyllt formarna. Om någon av puréerna är lite för tjock för att jobba med, så rör i lite vatten. Försök att göra rent insidan på formarna från kladd, de blir så mycket vackrare då. Bara skrapa ner purén med en glasspinne. Låy glassen frysa tills den är helt genomfrusen.

5. När det är dags att äta så lösgör isglassen genom att hålla formen under varmt vatten några sekuder. Hur gott som helst!
Lånad bild från internet

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hur många glassar blir det? Jag har bara sex formar och vill inte göra för mycket puré.

2015-06-17 @ 23:15:12

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback