2015-04-30, kl 11:15:43

New in

Har äntligen hittat nya pyjamaser till Nova, dessa godingar kommer ifrån Lindex. Tyvärr kunde jag inte fota bilderna som vanligt detta fotades sent på kvällen, jätte dåligt ljus tyvärr men de får duga. Jag kan ju tyvärr inte handla själv så jag får alltid skicka iväg Mattias eller någon annan anhörig att shoppa kläderna åt mig.
 
Nova är ju i behov utav nya pyjamaser då det börjar bli varmare ute och hon bara hade långärmade pyjamaser. Dessa är de enda som jag fastnat för inte hittat några andra pyjamaser innan.

2015-04-29, kl 19:00:59

I motgångar kämpar vi för medgångar

Har tyvärr varit dålig uppdatering då jag varit uttorkad, efter flera samtal med läkare visade det sig att jag fick en biverkning utav medicinen mot urinvägsinfektionen. Nu har jag fått sluta med den och tvingat i mig massa vätskeersättning för att inte behöva åka till sjukhuset och få dropp. Jag har legat hemma helt utmattad och uttorkad då jag kräktes 2-3 liter i flera dagar sen jag började med den medicinen. 

Idag har jag iallafall lite energi och ork, det går åt rätt håll! Vill verkligen slippa sjukhuset så mycket som möjligt. Påtal om fler tråkigheter så ringde dagis igår och meddela att Nova har fått ögoninflammation så hon fick vara hemma idag från dagis, usch stackars lilla hjärtat. Hon hann gå 1 vecka på dagis innan hon blev sjuk igen, dumma dagisbaciller! 

Hon är oftast pigg och glad men märker hur jobbigt hon tycker det är med ögonen. Hoppas bara vi andra inte blir smittade och får hålla oss friska samt att Nova får bli frisk fort. Mammas lilla hjärta. Detta är det som hänt oss de senaste dagarna, häromdagen hade jag förvärkar som sedan avtog, fy vad ont det gjorde! Jag hade aldrig det med Nova. 

Nu kämpar vi och håller ut vi ska tillbaka till sjukhuset 5:e maj och även få göra ultraljud och väga/mäta bebis, jag hoppas de går med på att bebisen får komma i maj. Jag orkar inte med all smärta eller vara sängliggandes.

2015-04-26, kl 15:38:36

You make us complete
2015-04-26, kl 11:59:32

Det kommer blod

FÖR ER SOM ÄR KÄNSLIGA, LÄS INTE DETTA INLÄGG!

I fredags började det göra ont för mig att kissa, inte jätte ont men började kännas lite smått. I lördags alltså igår började det göra riktigt ont och jag kände mig kissnödig hela tiden fast jag inte var kissnödig. Men jag tänkte härda ut tills på måndag då vi ska till barnmorskan. Men sen började jag blöda och det tog aldrig slut, så vi ringde in och fick åka in på engång.
 
Det visade sig att jag har urinvägsinfektion vilket jag misstänkte att jag hade. Sen hade nog troligtvis slemproppen också gått, så jag fick lämna massa prover som jag ska ringa tillbaka för nästa vecka för att få svar på. Sen fick jag med mig medicin för att börja behandla mot urinvägsinfektionen. Bebisen mår bra men mina smärtor i njuren är värre, jag kämpar just nu allt jag kan för att inte åka in till sjukhuset för jag vet att jag kommer bli inlagd då.

2015-04-25, kl 14:44:45

Kladdfia

Såhär såg det ut tidigare i veckan när Nova åt mat, hon har börjat äta mat själv. Dock såg det ännu värre ut då hon kletade i hela ansiktet och barstolen ännu värre! Tyvärr ville hon inte vara med på bild då. 

2015-04-25, kl 13:10:16

Heiannika@instagram

Ni glömmer väl inte bort att även följa oss på instagram där vi även lägger upp bilder på vår vardag, barnkläder och mycket mer. Heiannika@instagram hittar ni oss på.

2015-04-25, kl 10:38:51

V.30


2015-04-24, kl 18:22:00

Ups and downs

Vissa dagar är bra vissa dagar är mindre bra. Vissa dagar har jag sån enorm smärta att ingenting hjälper och jag kräks utav all smärta inte ens illamående tabletterna hjälper, inte ens tabletterna mot smärtan får det att hjälpa. De dagar jag har sådan här smärta får mig att gråta, jag vill ha tillbaka min vardag.
 
jag vill kunna gå till affären själv, jag vill kunna åka iväg och träffa kompisar, jag vill gå på events som jag blir inbjuden till. Jag vill kunna göra saker, vad som helst! Viktigtast utav allt jag vill kunna leka med min dotter, jag vill kunna gå ut och gunga med henne. Jag vill åka så hon får leka med sina kompisar.
 
Att ligga inne hela dagarna får mig att gråta, speciellt när det är så fint väder ute och allt man vill är att gå ut och få njuta av solen, det fina vädret. jag vill ut och fotografera. Men vem är jag och klaga? Det finns de som har svårt att bli med barn, jag är överlycklig att jag får bära detta barn att jag blivit gravid igen. Att vi tre ska bli fyra. Ni får inte tro att jag inte är glad, jag är överlycklig och jag vet att all smärta är värt det i slutändan för vi kommer få det finaste till oss snart. Det är bara att hålla ut och kämpa på.
 
Det är något jag måste påminna mig själv varje dag. Det tar otroligt mycket på en både fysiskt och psykiskt, men det är värt det i slut ändan fortsätt kämpa! Och kunde jag så skulle jag trollat så de som kämpar för att bli gravida slapp kämpa och att de också skulle få bära ett barn fortare och få slippa den kampen.

Sen finns det såklart de dagar som är bättre de dagar jag inte behöver gråta och vara helt sängliggandes utav smärta, de dagar jag kan röra mig i lägenheten och vara mer aktiv. Läsa bok för Nova och busa lite med henne, de dagar jag har lite mer ork. Tyvärr är de alldeles för få och det är alldeles för sällan jag får må okej, eller ska jag ens kalla det okej om det är en utav det bättre dagarna, det tror jag tyvärr inte att jag kan. Men det är ändå en utav de bättre dagarna.

Sen vill jag även tacka er underbara människor som hört av sig till oss och stöttat oss ni är guldvärda och det betyder obeskrivligt mycket för oss, all kärlek till er!
 тнє вυттєяfℓιєѕ нє υѕє тσ gινє мє, тυяиє∂ ιи тσ тιиу ℓιттℓє fєєтѕ

2015-04-24, kl 15:12:02

V.30


2015-04-24, kl 13:47:36

Sommaroutfit

Här kommer en till sommaroutfit för Nova i sommar, åh längtar tills hon kan ha dessa i sommar mitt lilla hjärtat.

2015-04-24, kl 10:21:00

Pojke eller flicka

Vem är du som ligger i min mage? Vi har ju inte tagit reda på könet. När Nova låg i min mage tog vi inte heller reda på könet och jag var helt säker på att det var en pojken som låg i min mage. Mattias var helt säker på att det var en flicka och han hade rätt, ut kom världens finaste tjej Nova. Denna gången tror jag också att det är en pojke just för att denna graviditet är annorlunda och magen är större,

Mattias tror att det är en tjej och han har börjat få mig att tro att det är en tjej denna gång också just för att jag hade fel förra gången. Jag vill ha en tjej samtidigt som jag ändå vill ha en pojke för det är alltid kul att få båda könen, åh så spännande jag undrar vem du är som ligger i min mage och gosar!

2015-04-23, kl 18:21:03

Badskum monstret

Varje kväll måste Nova badas och smörjas eftersom hon har torr fläckar. Hon älskar att bada det är det bästa hon vet. Nu tycker hon det är ännu roligare att få bada när det är badskum i. Hon kan vara jätte trött och ledsen men så fort hon ser badet med badskum i, så får hon massa energi och blir världens lyckligaste unge på jorden. Hon tycker badskum är jätte intressant och roligt, tummen upp för badskum.

2015-04-23, kl 13:23:00

Drama Queen serier

Jag kan bli helt besatt utav serier och nu när jag är sjukskriven heltid och näst intill sängliggandes, så måste jag underhålla mig på dagarna. Detta gör jag genom att titta på serier. Någon som jag är helt besatt utav just nu är ex on the beach. Så himla tråkigt att den endast går 3 dagar i veckan. Jag älskar reality serier speciellt när det är drama med. Jag har tidigare följt paradise hotel och big brother. Dock måste jag börja hitta flera serier då denna går som sagt endast 3 gånger i veckan. Någon som har ett tips på en bra serie? snälla let me know!
 

2015-04-23, kl 10:20:03

En outfit till sommaren

Man längtar ju ännu mer till sommaren när man ser dessa söta kläder Nova kommer ha i sommar. En sommar outfit.

2015-04-22, kl 20:12:00

En lång dag på sjukhuset

Idag började vi som sagt dagen med ett besök på sjukhuset, det var ett återbesök som tog betydligt mycket längre tid än beräknat. Vi fick träffa smärtläkarna, läkare och sjukgymnasten. Jag fick prova tens som jag fick med mig hem. sen pratade man om smärtorna som tyvärr fortfarande är kraftiga och jag går redan på max med alla tabletter så man kunde tyvärr inte öka dosen.
 
Så nu ska vi testa tens, sen ska vi åter i början utav maj till sjukhuset och träffa läkaren samt göra ett tillväxtultraljud för att se hur stor bebisen är. Tror det är mycket det som avgör när de låter bebisen komma, mitt önskemål är att låta bebisen komma nu i maj. Men de vill tyvärr inte sätta något förlossningsdatum, vilket såklart gjorde mig jätte ledsen då jag har jätte ont, sover dåligt på nätterna, knappt lämnar lägenheten.
 
Jag tycker att jag har ändå kämpat i snart över en månad så då borde de gå med på en tidigare förlossning och för att jag mår så dåligt. men vi får väl se om jag får något bättre besked i början utav mig. Den 5:e maj ska vi tillbaka, jag räknar ner dagarna och längtar tills att få se vårat lilla hjärta igen.

2015-04-22, kl 17:27:33

Jippi jag vann

Idag blev en jätte lång dag på sjukhuset, kommer uppdatera er om vad som hände senare. Ville bara visa er hur glad blev man inte utav detta, det gjorde min dag! 

2015-04-22, kl 08:48:10

En morgon på sjukhuset

Godmorgon! Vi startar denna morgon med ett besök på sjukhuset. Förhoppningsvis får jag som jag vill men det tvekar jag på, just nu vill jag att bebisen ska få komma i maj, då smärtorna är värre och jag känner att min ork börjar ta slut. Men vi får se vad de säger hoppas hoppas hoppas! Då är jag ändå i v.30 någonting i maj.

2015-04-21, kl 18:43:00

Blandade känslor

Som ni alla vet så bytte jag barnmorskemottagning och barnmorska i början utav graviditeten. Jag fick en barnmorska som började på L som jag trivdes jätte bra med. Tyvärr fick jag ett samtal idag att L är sjukskriven och jag ska få en ny barnmorska. Detta känns inte alls bra men det är tyvärr inget jag kan påverka. Jag hoppas ju att den nya barnmorskan är lika bra som L, men det känns inget bra att byta barnmorska såhär långt in i graviditeten speciellt inte med det komplikationer jag har. Vi får se hur det går på måndag..
Idag är vi i v.29+4 och har gjort 74,3% utav graviditeten, vilket ändå gått jätte fort.

2015-04-21, kl 15:13:09

V.29


2015-04-21, kl 12:34:50

Dubbelnamnsdag

Idag har både jag & Nova namnsdag idag, fast jag har dubbelnamnsdag idag. Idag har Anneli & Annika namnsdag idag, så stort grattis till mig och Nova på namnsdagen idag. Bjuder på bilder från förra året när Nova var bebis, åh mitt lilla hjärta som jag älskar dig och tänk vad tiden går fort. Kan inte förstå att du varit så liten. 

❥ иσνα αииєℓι мαяgαяєтα 
❥ αииιкα αииєℓι мαяgαяєтα  

2015-04-20, kl 16:33:00

New in

Det börjar ju närma sig vår och sommar så då behövdes det såklart fyllas på lite i Novas garderob. Kolla vilka söta kläder som har flyttat in, längtar tills sommaren när Nova kan använda dessa.

2015-04-20, kl 12:29:40

Hydronefros

Som ni alla vet så har jag problem med min njure, jag hade exakt samma med Nova när jag var gravid med henne. Jag tänkte nämnligen förklara för er vad det är jag har, det kallas för hydronefros och innebär att när livmodern/bebisen växer så trycker den på min njure, vilket gör extremt ont! För att underlätta för mig opererar man in en slang i min njure, en nefostromi som det heter.
 
Tyvärr har jag inte blivit bättre trots detta och då det är för tidigt i gravidteten för att ta ut bebisen enligt läkarna så får jag medicineras med tunga mediciner, för att försöka få hjälp med smärtan och få mig orka/stå ut så långt som möjligt. Förra gången när jag var gravid med Nova, var jag längre gången och då var det lättare att ta ut henne. Nu när detta började för mig flera veckor tidigare än med Nova så får vi kämpa. Tyvärr hjälper det inte alltid här hemma med medicinerna och då får jag åka akut in och få ännu mer mot smärtan.
 
Jag märker själv att bebisen har blivit mer van vid medicinerna denna gång, så fort jag tar medicinerna så sparkas den för fullt, vi har blivit förvarnade utav läkarna att bebisen kan vara påverkade de få första veckorna då den är van med medicinerna, vi fick denna förvarning med Nova också. Men då jag endast hade detta 1 vecka innan Nova togs ut så var hon inte påverkad. Denna gång är jag mer rädd att bebisen kommer vara påverkad och hur den kommer reagera de första veckorna.
 
Detta är ingenting jag själv valt och hade jag fått välja hade jag valt att ta ut bebisen redan nu. Jag hoppas såklart att det blir som med Nova att bebisen inte påverkas utav detta, håller alla tummarna och tår för att den får komma snart för jag orkar inte mer snart och för att den inte är påverkad.

En liten del utav slangen som sitter i min njure.

2015-04-17, kl 16:12:16

V.29


2015-04-17, kl 13:01:00

Sjukhuset

13:e april var jag på ett återbesök på sjukhuset då jag låg inne från 3-5 april. Tyvärr blev återbesöket inte som jag hade tänkt mig. Läkarna ville lägga in mig på sjukhuset för att jag skulle få träffa smärtspecialister som ska hjälpa mig ta fram en medicinering som jag kan ha hemma. Som gör att jag kan stå ut med smärtan och vara hemma istället för att ligga på sjukhus fram tills bebisen födds.

Det blev sagt att jag skulle ligga inne 1natt alltså till 14:e april. Tyvärr blev det inte så och jag fick inte åka hem förs än idag den 17:e april. Jag fick under denna vecka åka hem på permission en natt, tyvärr var jag hemma någon få enstaka timme innan jag fick krafitgt ont och fick åka in akut.

Som tur är har jag världens bästa föräldrar och sambo som hälsade på mig under tiden jag låg inne och kom med tidningar, mat och massa annat gott till mig. Det enda som var extremt jobbigt var att jag inte fick träffa Nova, hon fick tyvärr inte komma till sjukhuset då barn inte får komma dit pga det är så stor risk för rs-viruset vilket jag har full förståelse för. Så jag fick prata med henne på video samtal.2015-04-17, kl 12:32:00

Nike air max

Kolla vilka underbaringar Novas moster kom hem med till Nova. Hon skulle egentligen åka och köpa skor till sig själv, men hittade inga till sig och istället köpte dessa till Nova, jag älskar dessa och har själv tänkt köpa dessa till Nova. Tack Novas moster, du har en grym smak! Nu väntar vi bara på att Nova ska växa i de.

2015-04-14, kl 12:30:00

V.28


2015-04-11, kl 13:25:00

Besök hos barnmorskan

Idag har vi varit hos barnmorskan, tur att det finns smärtstillanden som gjorde att jag kunde ta mig dit. Detta var första gången jag var ute sen jag kom hem från sjukhuset. Det var smärtsamt att åka eftersom jag har ont, men det var så himla kul att få träffa barnmorskan och sen framförallt det bästa att få lyssna på bebisens hjärtljud. Det blev ett ovanligt snabbt besök, men barnmorskan ville skynda på det då jag hade ont, vilket är förståeligt och som jag uppskattar.

❥ Idag är vi i v.28+1
❥ bebisens hjärtljud låg på 158
❥ sf-måttet var på 27, vilket innebär att vi ligger exakt på normala kurvan
❥ Dagens mage i bilder

2015-04-10, kl 12:31:00

V.28


2015-04-09, kl 17:11:47

En helg på sjukhuset

Som ni märker har jag inte uppdaterat bloggen på länge, detta beror på att jag har blivit mycket sämre. Som ni vet så har jag känt av njuren i flera veckor. I fredags morgon vaknar jag av såna smärtor kunde inte röra så vi fick åka in akut på långfredagen. När vi kom in fick vi jätte bra hjälp och fort, fick massa smärtstillande och prover, är så himla nöjd med bemötandet. Direkt på ultraljudet såg man att min njure hade vidgats mer vilket gör att jag får såna kraftiga smärtor. Då fick jag tillsammans med läkare välja vem och när man skulle operera in slangen. Superbra då jag inte hade haft en bra upplevelse tidigare. Vi beslutade att på lördagen skulle slangen opereras in i min njure och jag fick bli kvar över natten och få massa smärtlindring.


På lördagen fick jag vara fastande i väntan på operationen. Tur att mattias hade kommit med god middag till mig på sjukhuset på fredags kvällen, mums! Operationen skulle ha skett klockan 10 på förmiddagen men skedde inte förs än kl.14. Så jag fick massa dropp, smärtstillande och lugnande inför operationen. Jag fick en liten bättre upplevelse denna gång men usch så smärtsam. Sista gången jag genomför det. Efteråt hade jag enorma smärtor så jag fick bli kvar en natt till för smärtlindring som krävdes i mängder. De blev en hel del sömnlösa nätter med massa smärtlindring.


på söndagen övertalade jag läkaren att få bli utskriven och få fortsätta min smärtlindring hemma, vilket de gick med på. Ska på massa täta kontroller och provtagningar. Så just nu är jag sängliggandes med morfintabletter hemma. Vi ska få mig att kämpa ett tag innan bebisen måste tas ut, allting beror på mig. Just nu är det för farligt för bebisen att komma ut så jag kommer behöva bli inlagd snart igen för att få hjälp med sömn och smärta. Just nu vill jag bara njuta av att jag får vara hemma trots alla smärtor men jag får träffa Nova. Som jag saknade henne hela helgen. Hon får tyvärr inte komma till sjukhuset pga rs-viruset. Nu håller vi tummar och tår på bebisen stannar inne i några veckor till och att jag orkar hålla ut. Vilket gör att jag inte kommer orka blogga på ett bra tag. Men vill ändå uppdatera er som inte följer på instagram vad det är som händer och varför ingen uppdatering sker.

2015-04-08, kl 12:35:00

next

Dessa godingar fick Nova i sitt påksägg av mormor,morfar, moster & gammelmormor.
 

2015-04-03, kl 13:03:00

Nova & Nova

Här kommer bilder från playdaten vi hade med Novas twin, alltså Nova & Nova. De är födda exakt samma vecka och dag och båda heter Nova L, bästisarna! Det är bara någon enstaka dag emellan dessa sötnosar. Så himla kul att vi lärt känna Nova och hennes mamma. De har blivit så himla stora, jämfört med förra sommaren när de bara var några månader. Det går fort alldeles för fort! Nu kan de gå och leka med varandra, innan låg de bara på golvet eller satt upp och pratade med varandra.

2015-04-03, kl 12:32:00

V.27


2015-04-02, kl 17:54:44

Påskharen har tittat förbi

Ikväll ska vi ha egen tid här hemma, Nova ska spendera natten hos mormor & morfar. Det var länge sen vi hade egen tid. Så vi ska bara kolla film och ta det lugnt, man behöver egen tid. Man glömmer lätt bort varandra som par. Så ska bli skönt med lite egen tid,
 
Det är jag som tycker det är så svårt att släppa taget om Nova. Vill ju helst ha henne varje minut hos oss. Får trösta mig med lite godis ikväll, då påskharen kom med påskägg till både mig & Mattias, mums!

2015-04-02, kl 10:10:35

Tillbaka i vardagen

Godmorgon! Idag är vi faktiskt inte hemma och vabbar som vi gjort senaste veckan, idag är jag på jobbet och Nova är på dagis. Äntligen är vårat hjärta bättre, hon har fortfarande lite hosta och är snorig men annars är hon frisk. Hon äter äntligen igen!

Och inte nog med att hon haft mycket med sjukdomar denna senaste veckan hon har även fått 3 tänder samtidigt i hörnen både upp och nere. Tur att vi mjukstartar denna dag och sen blir det långhelg, då blir det påskfiranden och massa bus. 

2015-04-01, kl 16:35:25

V.26


2015-04-01, kl 13:32:46

V.26

I fredags gick vi in i v.26, helt sjukt vad tiden går fort! Det är 14 veckor kvar!

2015-04-01, kl 09:45:05

New in