2015-07-31, kl 18:24:38

Städa och promenera

Idag började jag dagen med att tvätta, ut och gå på lång promenad. Sen fortsatte jag med tvättandet och städandet och förbereda inför kvällen. Jag och pappa Mattias ska ut på äventyr, happy! Det är skönt att ha hemmet klart tills barnen kommer hem.

2015-07-31, kl 13:18:13

Nya påslakan från Ullared

Älskar våra nya påslakan från Ullared!

2015-07-30, kl 20:43:52

En dag full av städning och göra om hemma

Idag har jag spenderat hela dagen med att stor städa här hemma. Barnen är som sagt hos farmor och farfar och då passar vi på att få ordning här hemma. vi passar på att bygga upp alla möbler, rensa här hemma, tvätta osv. Perfekt när det ändå regnat hela dagen. Ska bli så skönt när allting är klart, det har blivit så mycket finare här hemma när vi gjort om.
Här har ni en annan bild på hur det ser ut nu i vårt vardagsrum.

2015-07-30, kl 17:35:22

Nya rosetter till tjejerna

För flera veckor sedan fick jag hem dessa underbara rosetter till tjejerna, jag beställde de här ifrån.

2015-07-30, kl 11:34:00

Presenter till tjejerna

Kolla vilka fina presenter flickorna fick utav Frank (Chatarina) när vi var hemma hos de på playdate. Nova fick jätte fina mockasiner och saga fick en supersöt klänning med matchande solhatt! Tack så jätte mycket!

2015-07-29, kl 21:40:27

Kladdkaka och fifty shades of Grey

Idag åkte tjejerna till farmor och farfar, när jag kom hem efter att ha lämnat de. Så spenderade jag och Isabelle resten av dagen med kladdkaka framför fifty shades of Grey filmen, perfekt när det regnade! Bra start på barnfria tiden. Sen senare på kvällen passade jag och Mattias på att fixa klart här hemma då vi gör om lite i vardagsrummet. Så nöjd!

2015-07-27, kl 21:24:58

Vi har gjort om här hemma

Dålig uppdatering från min sida men har haft fullt upp här hemma, vi håller på och gör om lite här hemma och stor rensat/städat. Sen har jag tyvärr inte alltid haft tillgång till internet som jag brukar, min surf är slut höhö. Men det kommer bli bättre! Sen håller jag på och planerar dopet lite smått.
Före

Efter

2015-07-23, kl 18:23:07

Bebisdejt

Idag har vi haft bebisdejt tillsammans med sagas kompis ellinore och hennes mamma My. Vi åt lunch, gick runt och pratade om allt och ingenting munnarna gick non stop och sen fikade vi. Tyvärr ville inte saga vara med på bild så bjuder på sagas kompis ellinore. Det är exakt 2 månader emellan de och båda är födda för tidigt så himla kul!

2015-07-23, kl 12:24:44

2 månader

Idag blir saga 2månader, jag kan inte förstå att det gått så fort! Redan 2 månader?! Känns som det var igår hon kom till oss igår när jag låg på sjukhuset med alla slangar och smärtor. Tack för att just du kom till oss, vi älskar dig!

2015-07-22, kl 12:41:32

Till Novas växagarderob

Denna goding kommer Nova få i julklapp utav mormor och morfar, som kommer hamna i hennes växagarderob, materiell kärlek!

2015-07-22, kl 08:19:28

Oreo mudcake

Det är flera som har frågat efter receptet på denna oreo mudcake jag bakade i helgen, därför är det lättast att dela med sig utav den här. Detta recept fick jag utav Mattias kompis Peter och den passar perfekt för en riktig choklad älskare! 

❥Oreo mudcake

 Ingredienser för botten / första lagret
150 gram smält smör 
3 dl strösocker 
1 dl kakao 
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 förpackning Oreokakor

Ingredienser för fyllning / topping
300 gram vit choklad
100 gram mörk choklad
100 gram rumsvarmt smör
1-2 dl grädde
1 förpackning Oreokakor 
1 påse ahlgrens bilar
O´hoy chokladsås och kolasås

 Börja med att smälta smöret, använd en rymlig kastrull för vi kommer att blanda i restrerande ingredienser här i sen också. Men först låter vi detta svalna av lite.

 Blanda i socker, kakao, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör om detta tills det blir en jämn smet.

 Grovhacka ett paket med oreos, detta ska du nu blanda ner i smeten!

 Smöra och bröa en form, jag använde vetemjöl för att kakan inte skulle fastna men kom på i efterhand att det hade blivit ännu snyggare med kakao. Kör in den i ugnen på 175°C i 15-20 minuter.

 TADA! Nu har vi kommit halvvägs. Låt den är svalna av lite nu så går vi vidare till fyllningen och toppings!

 Börja med att finhacka chokladen. Detta är första steget till våran fudge fyllning. 

 Värm grädde och häll i chokladen. Blanda, blanda, blanda och tillsätt smöret allt eftersom. Rör om tills det blir jämt, det ska gärna tjockna lite. Gör det inte det så får du koka lite till och sedan låt det svalna av.

 Strö på ahlgrensbilar eller marshmallows på botten, men kom ihåg att spara lite till toppingen sen. Häll sedan på fudge smeten.

 Ös på resterande ahlgrens bilar, tryck ner oreos lite var som och ringla på choklad- och kolasås. Ställ den i kylen nu i några timmar för att låta den stelna till. Jag själv lät den stå i kylen över natten. 

2015-07-21, kl 19:59:59

Nya nappar till saga

Man vet att man är mamma när lyckan uppstår av att hittat fina nappar. Dessa fina kommer ifrån Ullared! 

2015-07-21, kl 14:16:30

Städa och träna

Idag var första natten på några få nätter som vi hade barnen igen. Nova somnade tidigt men saga får man fortsätta kämpa med, inte så mycket sömn på nätterna dumma mediciner. Började dagen med att gå på långpromenad med båda barnen i vagnen, ca15kg extra vikt perfekt! Dags att få komma igång med träningen får ju inte hård träna ännu men långa promenader får jag gå nu!

Idag storstädas det hemma hos oss, började redan igår med att rensa hemma och kasta sånt som ska kastas, vi har ju hunnit samlat på oss en del på 3år. Så fortsatte med städningen idag. Perfekt när det är så dåligt väder ute. Sen ska vi träffa maja idag, ska bli så kul var ju ett tag sen vi sågs. 
Ni glömmer väl inte följa mig på instagram heiannika@instagram

2015-07-21, kl 12:19:00

Långpromenad och mata ankorna

Idag har vi tagit en lång promenad tillsammans med barnens, mormor, moster & gammelmormor sen var vi förbi och matade ankorna på vägen. Nova tycker ankorna är jätte intressant och tycker det är kul att kasta mat till de. Sen var vi ute på gården och lekte, Nova älskar att vara ute och leka.

2015-07-20, kl 17:39:46

Sittdynor från Ullared

Titta vad som kom hem till oss igår, sittdynor till tjejerna från Ullared!

2015-07-18, kl 23:42:12

Tjejmiddag och utgång

Idag städades hela lägenheten och förbereddes inför kvällen. Jag hade tjejmiddag för att ta igen tid med tjejerna då jag inte sett de på länge för allt som hänt. Vi åt middag, efterrätt och drack massa vin till supertrevlig kväll! Sen valde vissa av oss att gå på en spontan utgång, vi hamnade på magget. Men kul hade vi tack alla för att ni kom!

2015-07-17, kl 23:39:49

Bio och myskväll

Idag började dagen med att umgås med min familj lite. Sen hem städa och baka. Sen kom Isabelle och lydiga och hämtade mig. Vi åkte till kista för middag och bio, vi såg magin Mike xxl, en rolig film! Supermysig kväll med tjejerna! Sen åkte jag hem kollade på 50 shades of Grey med Mattias och bara myste och umgicks. En perfekt fredags kväll!

2015-07-17, kl 16:36:09

Bakat oreo mudcake

Idag har jag testat på att baka oreo mudcake för första gången inför morgondagen. Ska bli spännande att smaka imorgon och se vad alla tycker, håller tummarna på att den blev god!

2015-07-16, kl 21:31:29

Början på egentid

Idag har det varit full fart, har packat klart barnens saker. Städat och sen var det full fart för att hämta Mattias från jobbet. Så åkte vi direkt till barnens farmor och farfar där de ska spendera helgen. Tack för maten! Det var ett tag sen vi hade egen tid, så vi passade på att njuta med en milkshake framför en film och mysa. Egen tid är välbehövligt!

2015-07-15, kl 18:11:53

Nytvättad bil och badande i sjön

Idag började vi dagen med att få bilen tvättad, under tiden gick vi på promenader och kollade affärer. Nova somnade och vaknade upp lagom tills bilen var klar perfekt! Sen packade vi badkläderna och åkte till kairobadet för första gången i år och badade där. 

Nova älskar att bada och var helt överlycklig av sjön och stranden med all sand. Vi fick sällskap av min moster hennes man och min kusin. Sen när vi kom hem började det regna, tur vi hade idag igen. Vi njöt av några timmars sol och bad och så regnar det på kvällen perfekt! Idag ska vi packa och fixa då barnen åker till farmor och farfar och ska vara där hela helgen. Pappa ska jobba på rockfestivalen och mamma ska ha tjejkväll så då får de busa och leka med farmor och farfar.
Hålla mormor i handen

2015-07-14, kl 20:06:43

Några timmars sol och bad

Idag har vi spenderat dagen på hasselbadet, vi hann njuta av några timmars sol och bad. Sen hann vi precis hem innan det började regna, perfekt! Vi fick sällskap utav barnens mormor, gammelmoster och min kusin tindra. Det var en trött Nova när vi kom hem som somnade tidigt. Sen tog vi det lugnt på kvällen.



2015-07-14, kl 14:08:45

Dress till Nova

Har glömt visa denna fina som vi köpt till Nova för ett tag sen, idag kunde hon inviga den nu när solen skiner!


2015-07-13, kl 22:11:59

Läkarbesök och ett besök till ankorna

Idag har vi haft fullt upp, vi började dagen med att ta prover, fixa lite och sen lämnade vi Nova hos min moster och kusiner. Direkt efter det åkte vi till sjukhuset där jag hade mitt återbesök sen operationen. 

Mina provsvar såg bra ut, mitt levervärdena hade sjunkit från 7,88 till 0,3 och jag fick klartecken för att bada, lycka! Sen efter läkarbesöket åkte vi och mötte upp Nova och de, då gick vi och matade ankorn, lycklig Nova som åt maten själv och delade med sig till ankorna. Sötnos! Sen spenderades kvällen med massa ärenden, blev en sen kväll.

2015-07-13, kl 11:54:13

Nytt till hemmet

Vi håller på och ska göra om hemma hos oss, så då har vi börjat lite smått med lite inredning. Det blev en ny vas, ljus, fat och blommor. Detta är ju dock en liten del, har mycket kvar att fixa och inreda. Men det får bli lite i taget.

2015-07-12, kl 21:21:00

Ny phone och fullt upp

Idag har vi haft fullt upp. Vi började dagen med att åka förbi Chatarina då jag glömde saker där igår, typiskt mig nollkoll! Sen åkte vi till Täby centrum där vi gjorde lite ärenden. Det slutade med att jag hämtade ut en ny telefon, hihi. Vi träffade även Kalle som vi åt lunch med superkul! Efter Täby centrum var det fort hem handla, sen kom min farfar och hans fru för att träffa saga och Nova. Så då blev det fika. Så nu har Nova fått mat och nattats, så nu får vi andra sitta ner och äta middag strax och sen blir det fixa lite ärenden innan man får ta det lugnt. Fullt ös med andra ord.

2015-07-12, kl 11:25:35

Nackträna innebär roliga miner

det är så kul att se när saga tränar nacken, hon gör alltid så roliga miner! Men hon är så duktig mitt hjärta så stark!



2015-07-12, kl 10:43:00

Goodiebag från bamba.se

För några veckor sedan fick vi hem en goodiebag ifrån bamba.se, jag hann tyvärr inte lägga upp detta då jag blev dålig och låg på sjukhuset. Tänkt iallafall berätta att Novas favoriter var grodorna som ska hoppa i hinken. Det var en lycklig Nova som fick öppna paketet med massa roligheter i.

2015-07-11, kl 20:06:00

Lekdate med Frank

Idag har vi varit hemma hos Chatarina och Frank, Novas kompis som hon saknat! Hon var helt överlycklig och levde i ett paradis när hon kom in i hans rum. Så kul att se de leka tillsammans, skratta och busa. Saga myste i Chatarinas famn hela dagen, hon älskade att gosa där. Det var en toppen dag! Nu myser vi i soffan framför sommarkrysset där Nova står och dansar framför tv:n, sötnos!
Älskar hur Nova klappar Frank på magen

2015-07-11, kl 12:39:00

Nya iPhone skal från eBay

För några veckor sedan fick jag hem dessa iphone skal, beställde till både mig och min syster. hon har iphone 5 och beställde ett vitt och ett blått skal. jag beställde till iphone 6 ett vitt och ett rosa som ni ser på bilderna nedan. ska hämta ut en ny iphone denna månad då min är trasig. Dessa iphone skal beställde jag från ebay och kostade 9kr styck, ni hittar de här!



2015-07-10, kl 19:51:50

Dagens saga


2015-07-10, kl 17:57:18

Fredags känsla


2015-07-10, kl 16:05:25

Dagens lekdate

Idag har vi börjat dagen med en lekdate med Novas bästa kompis Nova. Tjejerna busade och lekte. De blir alltid så glada av att se varandra! Så fikade vi också, perfekt i detta tråkiga regniga väder. Det var en trött Nova som somnade direkt när vi hade sagt hejdå till varandra. 

2015-07-10, kl 11:23:28

Dagens Nova


2015-07-09, kl 21:45:57

Nike air skor, blöja och hm påse så går man ut enligt Nova

Idag har det regnat hela dagen så vi har haft städ dag här hemma och busat. Nova hittade som vanligt på hyss, idag skulle hon ha på sig sina Nike air skor och bara ha på sig blöja och gå ut och gå med sin hm påse, mitt lilla hjärta så söt och tokig hon är!

2015-07-08, kl 19:08:09

Nytt vardagsrumsbord och fika med tjejerna

Idag har vi haft en fulldag trots det tråkiga regniga vädret. Vi började dagen med att åka och beställa vårt nya vardagsrumsbord, vi ska göra om lite hemma hos oss. Sen gick jag och saga till centrum där vi fikade med Nina, My och sagas kompis ellinore. Supermysigt! Vi satt och fikade i flera timmar. Efter det gick vi förbi och hämtade ett paket på tillbakavägen och nu är vi hemma. Vi väntar på att pappa Mattias ska komma hem från jobbet.
Jag och saga från i lördags i Örebro 

2015-07-08, kl 13:23:56

Nya ljushållare

I veckan fick jag hem nya ljushållare till hemmet som jag verkligen älskar! Så fina!

2015-07-04, kl 23:36:58

En dag i Gustavsvik och Örebro

Idag fyller barnens morfar år, det firade vi med en familje dag i Örebro på Gustavsvik. Vi började dagen med bad och det var ett underbart väder. Nova älskar att bada så hon var överlycklig! 
Efter allt badande gick vi och spelade minigolf, Nova sov första stunden sen vaknade hon och var fullt igång. Då skulle hon såklart också vara med och spela, sötnosen! Efter vi spelat klart åkte vi och åt i Örebro sen rullade bilen hemåt och vi kom hem vid Halv 12 på natten, en toppen dag har vi haft!

2015-07-04, kl 11:26:39

En tripp till Gustavsvik och teletubbies i bilen

Idag fyller världens bästa morfar år, det firar vi med en tripp till Örebro där vi ska på äventyr. Vi ska även bada på Gustavsvik, det kommer bli en lycklig Nova när vi kommer fram som älskar att bada! Men först har vi en längre bilresa framför oss, då är det perfekt för Nova att titta på sina favoriter teletubbies under bilresan. Världens bästa uppfinning känns det som just nu.

2015-07-03, kl 19:08:43

Novorna njuter av en dag fullt med bad

Idag blev det en dag igen på badet, tjejerna blir helt överlyckliga av att se varandra, leka med varandra och bada. De fikade som vanligt med majs och jordgubbar sen blev det även lite russin på det, mums tycker de! Vi var där tidigt idag och har varit där hela dagen. Nu ska vi förbereda inför morgondagen då vi ska iväg på äventyr och fira Novas morfar.

2015-07-03, kl 12:09:37

Dagens bad Nova


2015-07-02, kl 18:41:25

En dag på badet

Idag har det varit ett underbart väder, så vi gick till hasselbadet och badade. Nova blev helt överlycklig så fort hon såg poolen och ska jämt bada. Vara uppe och värma sig vad är det för något? Det var knappt som hon satt och åt. Nova och hennes mamma johanna och Erica gjorde oss sällskap. 

Nova och Nova leker så fint tillsammans, de är jätte gulliga ihop! De kramades, lekte i vattnet, delade med sig av sin mat. Så söta! Sen somnade Nova på eftermiddagen sent och sov tills de stängde. Saga har knappt varit vaken utan legat deckad och sovit hela dagen. En toppen dag på badet! 

Sen när vi kom hem åkte jag och hämtade ut ett paket. Nu ska vi iväg snart och handla, vi väntar på att pappa Mattias ska komma hem först från jobbet. 

2015-07-01, kl 20:49:25

En dag i solen

Idag har vi spenderat dagen hemma hos mina kusiner där Nova lekte och badade. Det bjöds även på fika och vi njöt utav att vara ute i solen. Det var en perfekt lugn dag. Nu på kvällen har vi kört Mattias till jobbet, så väntar på att han ska ringa så jag får åka och hämta han. 
Min kusin och Nova 

2015-07-01, kl 12:51:48

Ny baddräkt till Nova

Igår hämtade vi ut paket och där i låg även denna fina baddräkt till Nova, som jag älskar och väntat länge på att den skulle komma in i hennes storlek.