2015-05-30, kl 17:24:53

Första mötet mellan Nova och saga

Första mötet, eller jag kallar det för första mötet. Egentligen sågs de en snabbis på sjukhuset, men Nova tyckte inte saga var intressant då utan ville hellre gå runt på sjukhuset och titta. Spännande när det är nya saker! Så andra mötet som jag egentligen kallar för första mötet var när Nova kom hem från farmor och farfar och när hon såg saga direkt, blev hon jätte nyfiken och glad. Hon ville hålla sagas hand, klappa henne fint och skrattade så fort hon nös eller hostade. Kärlek vid första ögonkastet för dessa systrar, Nova är helt underbar mot saga det kunde inte gått bättre mellan dessa två. Ska bli så kul att se de växa upp tillsammans.

Bilderna är från första mötet, tyvärr hade jag inte systemkameran i närheten.

2015-05-23, kl 22:30:17

V.34+1


2015-05-23, kl 14:19:36

V.34+1, statistik dagen saga kom till världen

Idag är dagen saga kom till världen i v.34+1, vi hade 40dagar kvar till bf. Är stolt att vi kom så långt som vi gjorde, läkarna trodde inte vi skulle komma tills v.34.

2015-05-22, kl 14:24:53

V.34


2015-05-18, kl 13:23:00

Här köper ni pärlgalgerna

För er som undrat vart jag köpte Novas pärlgalger ifrån så hittar ni det här. Köpte de ifrån ebay och leveransen sägs vara 1månad, men de kom fortare än så. Perfekt!
 

2015-05-18, kl 09:54:49

Babyshower

Har fått lite bilder utav malin som hon tog på min babyshower. Hon fotade bland annat när Nova ville sätta nappen på Frank, som hon kände igen direkt och blev helt överlycklig för. En underbar babyshower jag kommer minnas för livet.

2015-05-17, kl 20:38:37

V.33


2015-05-17, kl 18:54:59

En underbar baddräkt till Nova

Grått och tråkigt väder ute med massa regn, då kan man istället komma med lite sommar känslor. Längtar till sol, bad och värme speciellt så Nova kan inviga denna underbara baddräkt från next.

2015-05-17, kl 15:31:52

Kalas firande

Idag har vi firat Novas pappa med hennes farmor och farfar. Det var en lycklig tjej som fick leka med farmor och farfar. Nu är hon jätte trött och helt slut, blir nog mat och lite vila för Nova. Själv har jag planer på att försöka se klart mina serier, har ju en del att kolla ikapp.

Gårdagens kalas tjej 

2015-05-16, kl 19:18:13

Elodie details black edition med rabatt

Beställde nyss denna underbara skötväska som jag suktat efter i över ett år. Priset var lite nedsatt och sen var det 15% rabatt på det, perfekt att slå till! 0kr i frakt också, tack babyland! Då hinner jag förhoppningsvis sälja gamla skötväskan då det var lång leveranstid, men det är de värt! Lycklig mamma!

2015-05-16, kl 16:58:14

Äntligen kan hon ha en liten toffs

Titta vem som äntligen kan ha en liten toffs! Nova invigde rosetten idag på dagens kalas när vi firade pappa. Sen hade hon favorit klänningen ifrån Lindex.

2015-05-16, kl 10:16:43

V.33

Igår gick vi in i v.33+0 vilket innebär att det är 3 veckor kvar tills vi får träffa bebis. Nu fortsätter vi kämpa snart är det över. 

2015-05-15, kl 19:25:25

Ny klänning till Nova

Denna fina underbara klänning från Kappahl har fått flytta in i Novas garderob.

2015-05-15, kl 16:02:00

Tips

Om vi får en flicka kommer jag att köpa detta gulliga sett till henne då denna tyvärr inte fanns i Novas storlek. Men jag hoppas att den kommer in snart, hade varit så gulligt till sommaren. Ni hittar de här.
 

2015-05-15, kl 13:29:54

När det inte händer någonting

Det finns inte så mycket att skriva om vardagarna eftersom jag är hemma och sängliggandes. De enda gångerna jag lämnar hemmet är när jag ska till sjukhuset eller barnmorskan. Men imorgon blir det iallafall socialt vi ska fira Mattias imorgon med släkten. 

Det enda jag gör till fikat som jag samlar krafter till är tårtan. Det blir en enkel gräddtårta med jordgubbar. Sen har Mattias fått hjälp att baka resterande kakor med mina föräldrar. Sen håller jag på och planerar lite smått inför dopet och sen till förskolans dag som är nästa vecka. Längtar tills bebis kommer och jag är smärtfri, vill komma igång med bakandet igen och vara ute och leka med Nova och hitta på massa roligt.
Nova körde en ny sovstil tidigare i veckan 

2015-05-15, kl 11:38:30

Nike air force 1

Kolla vilka godingar jag fick i present utav Novas moster, har alltid velat ha ett par men aldrig tagit tag i det. Ett jätte stort tack är hur glad som helst för dessa! Längtar tills jag kan inviga de!

2015-05-14, kl 18:17:00

Presenter till bebis

Tänkte visa er vilka fina presenter bebisen fick, tyvärr har jag inte fotat allt. Men detta är nästan allt. Det som jag inte fotat är nappar, blöjor och hudvårdsprodukter som är perfekt till bebis. Är så himla glad allting var jätte fint och jag vet själv att det inte är lätt att köpa neutrala kläder/saker men tjejerna lyckades verkligen hitta jätte fina kläder/saker, tack så jätte mycket alla!

En söt färgglad body


Ett par ursöta strumpor i jätte fina färger.


Söta mjukisbyxor med gulliga djur.


Ett supsersött set till bebis.


Ett sött mjukis set ifrån favorit märket newbie.


Med denna body kommer bebis matcha pappa,
han har nämnligen ett liknande linne så sött!


Super fina filtar/snuttefilt ifrån ett utav favoritmärkena newbie.


Fick även en jätte fin blöjtårta som jag aldrig skulle vilja öppna egentligen, men måste tyvärr göra det sen när bebisen kommer. Denna fina blöjtårta fick jag utav Chatarina som kommer ifrån blöjtårtan.
 

2015-05-14, kl 15:05:00

Besök hos barnmorskan v.30+3

Den 2 maj var vi hos barnmorskan, det var första gången vi fick träffa nya barnmorskan. Jag fick inte ett sånt jätte bra intryck utav henne utan trivdes med våran andra som tyvärr är sjukskriven. Tror det är svårt att när man väl hittat någon man trivts så bra med att den blir svår att jämföra med.

Får ge våran nya barnmorska fler chanser. Bebis mådde iallafall jätte bra, hjärtljuden lät jätte fina. Älskar att höra bebisens hjärtljud, det finns inget bättre än att få lyssna på de. Sen låg vi lite under kurvan med magen men eftersom vi gjorde TUL (tillväxtultraljud) den 5:e maj där allting såg bra ut och bebis växer som den ska så är det ingen fara. Läkarna var jätte nöjda med hur bebis växte.

❥ 145 i hjärtljud
❥ 28 i sf mått
❥ v. 30+3

Magbilderna är tagna i v. 31 + 5

2015-05-14, kl 12:20:52

Babyshower

I söndags blev jag överraskad med en babyshower utav mina underbara vänner som de ordnat i smyg, trots all min smärta och kräkningar lyckades de få dit mig och ge mig världens bästa babyshower.

Jag blev så lycklig att jag började gråta, att varit sängliggandes i över 1månad och inte kunnat träffa några vänner och varit dålig på att höra av mig till de. Trots allt det så ordnade de denna underbara babyshower och jag fick träffa mina underbara vänner som jag saknat.

Ett jätte stort tack för att ni ordnade detta och för att ni kom och gav mig världens bästa dag och en helt ny energi som jag behövde.
De hade dekorerat det så fint hemma hos oss

De hade gjort ett rosa och blått tema eftersom vi inte vet könet på bebisen.
Hur söta är inte dessa cupcakes formar från My Perfect Day.

Det bjöds på massa gott tilltugg och dryck.

Mina favoriter var dessa ursöta sugrör från barnkalaset.


Tårtan följde temat i rosa och blått.

Fina Chatarina hade förberett massa roliga lekar.

Favorit leken var gissa bajset. Chatarina hade smält tre olika chokladsorter bestod av Dumle, Plopp & Japp som man fick smaka/lukta och gissa sig fram. Det var riktigt kul att se alla äta ur blöjorna.

En utav lekarna var gissa barnmaten, man fick smaka och lukta. Jag som ändå är mamma och har varit med om dessa barnmaträtter till Nova fick endast ett rätt, haha så pinsamt! Barnmaten bestod utav lasagne, couscous & spagetti med köttfärsås.

Nova blev helt överlycklig när hon såg nästa lek som var en bild på frank
som fick agera modell, där vi skulle sätta nappen rätt med ögonbindel täckt för ögonen. Märktes att Nova saknade kompisen Frank.


Sen var en sista lek där man skulle gissa hur stor magen var, tyvärr glömdes det att fotas när vi gjorde den leken. Men det var riktigt kul!
Koncentrerade tjejer under lekarna.



Bebisen fick även massa fina presenter som jag kommer visa i ett senare inlägg.

TACK ÄNNU EN GÅNG ALLA NI FÖR EN UNDERBAR DAG AV GLÄDJE, SKRATT OCH FÖR PRESENTERNA! TACK SÅ JÄTTE MYCKET FÖR ALLT NI GJORDE,
VAR SÅ HIMLA KUL ATT TRÄFFA ER ALLA!
Detta var precis det jag behövde, kärlek till er!

2015-05-13, kl 16:49:33

Tiden går för fort

 
 

2015-05-13, kl 14:18:03

Gör egen fruktig isglass

Ingredienser:
❥ 2st kiwis
❥ ca 3dl jordgubbshalvor
❥ ca 3dl grovt hackad mango
❥ ca 3dl blåbär
❥ ca 3dl vattenmelon skuren i mindre bitar
❥ ca 3dl ananas skuren i mindre bitar

1. Kör en frukt i taget i en liten matberedere tills det blir till en puré. Skölj maskingen mellan gångerna.

2. Skeda försiktigt ett litet lager med frukt på botten av varje glassform. Slå formen lite försiktigt mot ett hårt underlag så att frukten sjunker ner ordentligt i formen. Frys sedan formen tills frukten är i fast form.

3. Lägg på ytterligare ett lager av frukten i varje form och ställ sedan glasspinnen i den frusna frukten så att pinnen står rakt upp. Slå försiktigt formen ytterligare några gånger mot ett hårt underlag för att jämna ut purén och frys igen tills det andra lagret är i fast form. (frystiden mellan skikten tar ca.45 minuter).

4. Fortsätt tills du har fyllt formarna. Om någon av puréerna är lite för tjock för att jobba med, så rör i lite vatten. Försök att göra rent insidan på formarna från kladd, de blir så mycket vackrare då. Bara skrapa ner purén med en glasspinne. Låy glassen frysa tills den är helt genomfrusen.

5. När det är dags att äta så lösgör isglassen genom att hålla formen under varmt vatten några sekuder. Hur gott som helst!
Lånad bild från internet

2015-05-13, kl 10:25:43

Grattis på födelsedagen

Idag fyller världens bästa sambo/pappa år, stort grattis på födelsedagen hjärtat. Hoppas du får en underbar dag, vi älskar dig mest av allt!

2015-05-12, kl 16:24:36

Att börja packa

Kolla vilken underbar björn jag fick hem på posten för någon vecka sedan, denna ska hjälpa återskapa ljudet ifrån magen så bebisen somnar bättre. En toppen vinst jag vann. Denna ska självklart med till BB. Nu måste bara resterande packas till BB, dags att börja fixa med listan och planera och tvätta det sista. Sen måste vi även hämta hem vagnen, kanske låter lite men för en själv som inte kan gå är detta mycket att göra. Kom gärna med förslag på vad som behövs till BB väskan, tänkte skriva listan nu i veckan.
 

2015-05-12, kl 12:36:34

V.32




2015-05-12, kl 10:21:02

Dags att bli mer självsäker

Godmorgon eller inte direkt godmorgon har varit vaken sen 8. Har kraftiga smärtor idag.. Så ska försöka orka uppdatera bloggen under dagen. Har inte hunnit berätta om min underbara dag i söndags och om barnmorskebesöket idag. Har tänkt att börja mitt intresse med bakning sen när denna graviditet är över. Jag tycker det är kul att baka har bara haft så dåligt självförtroende, men ska börja öva igen.
Dessa dropflowers gjorde jag för 2år sen

2015-05-11, kl 15:10:20

Någon vill vara som pappa


2015-05-11, kl 10:39:40

New in

Igår kom äntligen Novas galger, leveransen var snabbare än sagt! 13stycken nya galger har fått flytta in till Novas garderob.

2015-05-07, kl 16:16:09

Glass var mums

Glassen blev en riktigt hit för Nova, hon älskade den! Hon vägrade äta lunch innan, men sen fick hon iskall glass och det var mums! Hon åt nästan allt och vägrade släppa glassen den var bara hennes! Hon gjorde massa roliga miner och tyckte det var super kul att äta glass!

2015-05-07, kl 13:54:22

Glass i stora lass

Har gjort glass till Nova, tror det kommer bli en glad tjej när hon kommer hem från sin promenad med moster. Gör som sagt sockerfri glass, nu när jag inte har orken att göra egen hemmagjord till henne, så kör jag med färdig köpt smoothie som jag fryser in i glassformar, perfekt och snabbt för den som inte har tid att göra egna.

2015-05-07, kl 11:32:36

The sun is shining

Det börjar bli tufft varje dag kräks jag, det är en kamp att äta och dricka. Det är tufft men jag har iallafall ett mål att kämpa till nu. Solen lyser på fint idag mitt mål idag är att försöka ta mig ut på balkongen och försöka njuta av solen.

 Det var lite lättare förra åter när Nova var bebis och sov mycket och jag inte var höggravid med smärtor. Nova är fortfarande hemma hennes ögon har troligtvis börjat rinna igen sen misstänker jag att hon har ont i halsen. Så jag har gjort glass till henne som jag ska försöka få i henne, såklart är det sockerfri glass. Inga sötsaker för nova! 
Förra året när vi var i Cypern, saknar! 

2015-05-06, kl 15:32:32

New in

Var såklart tvungen att köpa shortsen i vitt också, de är så himla fina!

2015-05-06, kl 13:30:11

Min bebis kommer inte andas vid förlossningen

Som jag skrev tidigre igår var jag väldigt ledsen det var en känslosam dag igår. För er som följer mig på instagram så vet ni lite mer. Igår var jag på återbesök på sjukhuset vi fick göra TUL (tillväxtultraljud) där jag fick se bebisen och bebisens morfar, den låg och sov så sött i magen. Den väger ca 1800gram just nu. Så liten och söt! vi vet fortfarande inte vem det är som gömmer sig i magen. Sen fick jag lämna massa prover, omplåstras där vid slangen och så hade jag extremt ont. Jag ville ta ut bebisen och detta ville självklart inte läkarna
 
jag blev jätte ledsen då jag känner att jag inte orkar med smärtan mer. Då fick jag äntligen ett datum för att jag ska få lite extra energi och försöka kämpa lite mer, den 5-6 juni kommer bebisen att få komma ut. Tyvärr blir det ingen vanlig förlossning utan den ska få komma via snitt, vilket jag inte vill egentligen. Läkarna säger att min kropp inte är mogen för en vanlig förlossning då samt att den inte skulle klara av att gå igenom en vanlig förlossning och det är ingen idé för att sätta igång den. Jätte tråkigt jag som verkligen ville föda vanligt eftersom detta är min sista graviditet. Min önskan är ju egentligen att ha 3 barn,
 
men jag skulle aldrig klara av att gå igenom en sånhär graviditet igen pga all smärta och sen att mina barn hamnar på neontalen det första de gör, det är inte rättvist mot de. Som ni säkert förstått så kommer även detta barn att hamna på neontalen jag kommer att snittas i v.36+0 eller v.36+1 det beror på när det finns möjlighet för oss att operera. Alla tider är nämnligen fullbokade så vi kommer att läggas in den 5 juni och gå som ett akutsnitt så fort det finns möjlighet om det inte kommer till några akuta ärenden för då kommer de att gå före.
 
Sen vill läkarna att bebisen ska födas under kontorstid då det finns massa barnläkare tillgängliga då våran bebis inte kommer att andas när den föds. Den kommer inte att andas pga all morfin så barnläkarna kommer vara redo och ge den en spruta på engång när den föds för att den ska andas. Sen kommer den behöva övervakas i några dygn pga all morfin jag ätit så är den beroende utav det. Morfinet påverkar barnet att den blir trött och slö och kan glömma bort att andas, därför kommer den behöva ligga på neontalen om inte några fler
 
komplikationer tillkommer så läkarna är beredda att ge den spruta direkt om den glömmer bort att andas eller blir för slö. Det låter jätte läskigt och hemskt, jag är livrädd! Det är mitt fel att barnet hamnar där pga all morfin jag äter, men jag klarar mig tyvärr inte utan allt morfin. Utan morfinet har jag extremt kraftiga smärtor så jag inte kan röra mig utan att skrika av smärta då kommer jag istället behöva åka in och ev. opereras akut vilket jag såklart inte vill och då skulle bebisen behövt komma för mycket tidigare och då hade den kunnat få problem
 
med lungorna/andningen resten av livet. Jag känner mig som världens sämsta mamma. Jag är glad att jag äntligen har ett slutmål nu att kämpa till, tyvärr är jag livrädd inför operationen just pga bebisen med andningen och neontalen. Sen kommer jag även sakna magen, det bästa med att vara gravid är att ha magen och känna alla mysiga sparkar, det är inte bara dåligt med graviditeten.
 
Det finns dessa mysiga stunder. Det enda positiva är att jag ska få slippa slangen i njuren när bebisen födds, men jag är livrädd för de första dygnen/veckorna. Tack till er som läste, nu förstår ni nog varför det var en känslosam dag igår. Har ni fler frågor så är det bara att fråga på. Sen vill jag tacka alla ni underbara som hört av er och stöttat, tack ni är guld kärlek till er!

Magen i v.31+5

2015-05-06, kl 10:45:28

Det gör ont

Godmorgon! Jag orkade aldrig uppdatera igår då jag var jätte ledsen, det var en tuff dag igår med både bra och dåliga besked, jag kommer berätta allt i ett senare inlägg idag så förstår ni bättre. Så igår gick jag och lade mig tidigt, tidigare än Nova jag var helt slut. Så idag hoppas jag på en bättre dag känslomässigt. Smärtan är kraftig idag så jag är sängliggandes just nu, jag hoppas det blir bättre under dagen. Nova är iallafall bättre så hon får nog gå på dagis imorgon, det kommer bli en glad tjej.

2015-05-05, kl 14:30:00

För vi ska ut och resa

Som jag berättade tidigare så vi bokat en resa. Eftersom vi inte kommer åka utomlands i sommar vilket vi annars gör varje sommar så blev det istället en vinterresa. Eftersom vi inte vet hur det blir med bebisen då Nova låg inne på neontalen och det finns en risk att det blir samma sak denna gång så blev det en vinter resa.
 
Vi har då istället boka en resa till mexico, paradiset! Har aldrig åkt på vintern och har aldrig åkt flyg längre än 4 timmar, så detta ska bli spännande, ett nytt äventyr. Ett nytt paradis och nya minnen. Då är även bebisen 7-8 månader precis som Nova var i cypern och så fyller även Nova 2år under resan. Massa roliga minnen för livet som jag längtar! Här kommer lite bilder från hemsidan på vårat hotell.
 
 

2015-05-05, kl 13:21:20

New in

Har ju börjat fylla på Novas sommargarderob, ett par shorts som har fått flyttat in, längtar tills sommaren!

2015-05-05, kl 08:14:07

En morgon på sjukhuset

Godmorgon! Sitter just nu i bilen påväg till sjukhuset. Vi ska göra TUL (tillväxtultraljud) och på återbesök till läkarna. Ska bli så kul att få se lilla bebisen igen, var ju ett tag sist. Ska bli så kul att se hur stor bebisen är, speciellt i och med att jag ligger under kurvan så hoppas den växt på sig. Vill ju att bebisen ska komma nu i maj.



2015-05-04, kl 20:05:09

Vinn en goodiebag

Ni har väl inte missat bamba.se som blev årets e-handlare senast 2014. Där de har massvis med produkter för barn och baby. De har bland annat mina favorit märken så som ex. kids concept, babybjörn & JaBaDaBaDo. Det bästa av allt är att de har fri frakt, vilket inte alla e-butiker har, detta tycker jag är superbra då slipper man extra onödiga kostnader. Just nu har de även rabatter på utvalda produkter på hemsidan, så in och titta här på engång
 
Nu har ni chansen som bloggar att vinna en goodiebag på deras hemsidan med ett värde på ca 900kr, för att gå in och tävla gör ni det här. Lycka till!
 

2015-05-04, kl 13:06:44

New in

Nova har fått nya shorts från moster som förhoppningsvis passar i sommar. Dessa är från hm men sägs vara små i storlek, håller tummarna på det!

2015-05-04, kl 10:21:46

V.31


2015-05-04, kl 09:28:07

Keep on fighting

Godmorgon! Igår var det väldigt tufft hade jätte ont hela dagen, att äta nu för tiden är en kamp. Satt och kollade på lite resor igår men det berättar jag mer om senare. Just nu är jag på sjukhuset och ska ta prover, lång väntetid!

 Sen ska jag äntligen få hem och vila, umgås lite med Nova som är hemma från dagis då hon fortfarande är sjuk. Hon är bättre men har fortfarande lite ögoninflammation kvar därför är hon hemma, så förhoppningsvis får hon gå till dagis senare i veckan. 

Viktigaste är att hon blir bättre, medans vi andra resten av familjen har blivit sämre och kämpar för att bli friska. Försöker med allt känns det som, ingen rolig kombination smärta och sjuk. Försöker äta massa isglass för att bli bättre fortare. Jag hoppas bebisen får komma snart, det är riktigt tufft nu att gå runt med all smärta hela tiden. 

2015-05-03, kl 17:22:54

Valborg

Våran Valborg blev inte riktigt som tänkt då jag blev riktigt dålig så låg jag hemma sängliggandes. Så Mattias och Nova åkte tillsammans med sin mormor, gammelmoster och mina kusiner och tittade på brasan. Nova blev tydligen helt fascinerad utav brasan, jag önskar jag hade varit där med henne. Men är så glad att hennes pappa tog bilder åt mig och att hon fick uppleva det med sin pappa.

2015-05-03, kl 14:37:00

New in

Nova har fått nya kepsar, älskar dessa enkla kepsar det bästa av allt är att de har bokstaven n som i Nova. 

2015-05-02, kl 17:52:20

Vissa borde inte jobba som läkare

Igår spenderade jag och Mattias hela dagen på sjukhuset och kom inte hem förs än senare på kvällen. Jag har ju kräkts ovanligt mycket utav min pencillin mot urinvägsinfektionen som kommit tillbaka. Då ville läkaren att jag skulle åka in. När vi kommer in får jag dropp då jag nästan var uttorkad och man tog prover, sen fick vi inte träffa en läkare förs än flera timmar senare alltså på kvällen och vi kom dit på dagen.
 
Vi fick träffa en hemsk läkare som inte alls lyssnade på mig eller mina problem, är så glad att Mattias var med mig han fick hjälpa mig att säga åt läkaren. Vi har stött på henne engång tidigare, när jag började få problem med njuren sen har vi lyckats undvika henne. Vi har kontakt med andra läkare som vi trivs jätte bra med som är hjälpsamma och har lyckats undvika denna läkare. Hade jag vetat att vi skulle fått träffa den läkaren hade jag aldrig åkt in.
 
Denna läkaren sade mer eller mindre ta din medicin och kräks eller stå ut med smärtan, usch vissa människor ska inte ens jobba som läkare! Tur att vi ska tillbaka på tisdag och träffa våra vanliga läkare, de ska även få höra om detta beteende det är inte okej hur denna läkaren behandlar sina patienter! Det viktigaste av allt är att bebisen mår bra trots att jag varit uttorkad i flera dagar.
 
Är så tacksam att Mattias var med mig och hjälpte och framförallt satt alla timmar på sjukhuset på hans lediga dag, tack jag älskar dig! Så efter detta hemska besök åkte vi hem, lagade middag och kollade hockeyn, Sverige vann på straffar! 

2015-05-01, kl 17:22:17

V.31