2014-04-26, kl 20:35:54

Tårta

Detta är ett recept jag hittade på internet för något år sedan, Mattias älskar chokladtåtrta. Så bakade denna tills han fyllde år. Gjorde en våningstårta av sugarpaste med temat djurgården då han är djurgårdare. 


http://3.bp.blogspot.com/-uE4yYZqYiE4/UAfKp1NNXUI/AAAAAAAACNo/oXKjQLSGaH0/s1600/chokladt%C3%A5rta.JPG

Double Chocolate Cake
200 g rumsvarmt smör
270 g strösocker
3 ägg
60 g kakao
300 g vetemjöl
½ tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl iskallt vatten

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla två formar som är 20 cm i diameter. Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt sedan äggen ett i sänder. Sikta samman de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt dessa växelvis med vattnet till äggsmeten. Fördela smeten i formarna och grädda ca 35-40 minuter. Ta ut när en provsticka kommer ut ren och låt svalan i formen ca 20 minuter innan de stjälps upp och får svalna helt på bakgaller. Låt gärna bottnarna likna kladdkaka, så övergrädda inte, då blir tårtan härligt mäktig och saftig. Stickan ska dock vara torr så att kakan går att dela. 


Frosting
300 g rumsvarmt smör
300 g florsocker
40 g kakao
200 g mörk choklad
100 g vispgrädde
½ tsk vaniljpulver

Värm grädden tillsammans med svart löste med chaismak. Låt inte koka upp utan endast sjuda. Häll av tebladen och låt sedan grädden kallna helt. Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa smöret riktigt vitt och fluffigt. Tillsätt florsocker och kakao pö om pö och vispa till en jämn frosting. Tillsätt den smälta chokladen och vaniljpulvret. Vispa samman och tillsätt sist grädden. Vispa ett par minuter så att det blir en jämn och silkesliknande frosting.

http://4.bp.blogspot.com/-pDOqA6UiVK8/UAfK9I2jH0I/AAAAAAAACN4/l2mRFwWJdfM/s1600/chokladt%C3%A5rta+skuren+1.jpg



Montering
Dela bottnarna på mitten med en sågtandad kniv. Bred frosting på ena halvan och lägg på en botten. Upprepa med resterande bottnar.  När toppen är lagd, bred ett tunnare lager frosting runt hela tårtan och ställ in den i kylen ca 20 minuter. Detta gör att man slipper få småsmulor i frostingen när det sista lagret läggs på. Ta ut kakan när frostingen stelnat. Vispa eventuellt upp frostingen igen och bred slutligen ut resterande frosting på tårtan. Dekorera med maltesers eller andra chokladkulor.

Förvara tårtan i kylen och ta ut den minst 30 minuter innan den ska serveras.

SÅHÄR BLEV TÅRTAN JAG GJORDE, SOM HAN FICK MED SUGARPASTE.


Kommentarer

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback