2015-08-31, kl 19:36:54

Sprutor i dessa Goa lår - vaccination

Idag har det varit full fart. jag började dagen med att städa här hemma under tiden Nova var på dagis. Sen åkte jag och Saga upp till lokalen då vi hade glömt lite saker bland annat Sagas dop present. Efter det åkte vi hem fixade lite snabbt sedan gick vi till Bvc. Det var nämnligen dags för 3månaders vaccinet. Jag som avskyr när tjejerna får sprutor, har inte behövt göra det själv tidigare men detta var första gången, känsligt!
 
Sen fick Saga även drickvaccinet, vilket vi behövde ge henne 3 gånger då hon bara kräktes upp allt. Lite typiskt Saga då hon är en kräkbebis. Sen hämtade vi Nova och var ute och lekte och passade på då det ska bli dåligt väder nu i veckan. Det var en trött Nova sen som jag fick kämpa med att hålla vaken till halv 7, sen somnade hon direkt. Så nu gosar jag med Saga framför idol. Hon är extremt gnällig hela kvällen, hoppas det går över snart.
 

2015-08-30, kl 21:29:00

En dag på Skansen - coopdagen

Efter eventet skyndade jag mig till skansen där det var coop dagen. Nova var helt överlycklig att få komma till skansen, där spenderade vi resten av dagen med barnens mormor,morfar,gammelmormor och min kusin.

Nova var helt överlycklig när hon förstod att hon skulle få åka karusell.

Självklart blev det favorit karusellen åka bilarna, att köra det älskar hon!

Vi hälsade såklart på djuren och denna kossa blev Novas nya bästa vän, som de pratade med varandra.
 
Grisarna hade tagit helg.


 



Vi åkte skansen tåget och självklart ska man sitta längst fram då.
 
När Nova väl somnade var Saga vaken, oj vad intressant allting var tyckte hon.
Är vi inte lika?

2015-08-30, kl 17:35:00

Loppi Event Höststart

idag började jag dagen med en spontanare, jag och Chatarina bestämde oss för att gå på loppis event höststart som låg på skeppsholmen. Jag kom lite sent, men vad gjorde det.


Vi började såklart med favoriten fotoautomaten, våran bästa vän haha! Det blev ett ex antal foton tagna där.


Vi passade på att kolla alla utställare under tiden
de andra kollade på modevisningar m.m på scenen. Här ser ni natural cycles bord.


En utav favoriterna polarn o pyrets bord.


Panduros bord, där visade de även upp kreativa karins skapelser, mycket inspirerande!


Det var såklart många fler utställare så det tog tid att gå igenom alla och tävla en massa. Ni har nog säkert sett mina tävlingsbilder på instagram det är en del. Som avslutning bjöds det på en god och nyttig lunch med sallad från panini internazionale och dryck från froosh.


Ett jätte stort tack loppi för detta toppen event och även Chatarina för sällskapet. Kommer visa innehåll från goodiebagsen i ett senare inlägg, håll utkik!



2015-08-30, kl 13:38:00

Fikabord och dekorationer på sagas dop

Här kommer lite bilder ifrån dukningen från sagas dop. Dessa förberedelser är något som tog tid för mig och allt bakandet, som jag varit så stressad över. känner att jag började med förberedelserna försent och bakningen. Men att se resultatet sen och höra vad folk tyckte, det gjorde mig så glad och kände att allting var värt det. Tack så jätte mycket alla som kom!

Bilder från dukningen. Klart temat är rosa och vitt.


Såhär såg servetten ut, så fint så himla nöjd!


Dricksglasen, som sagt rosa och vitt tema.


Här är lite bilder på fikat. Jag bjöd på cakepops,silviarutor,
vanilj&kardemumma bullar, kanel&kardemumma bullar & chokladbollar.


Jag gjorde fyra stycken tårtor, en som var gluten,laktos & äggfri. Sedan gjorde jag en tårta med jordgubbsmouse & vitchokladmouse fyllning. En andra tårta gjorde jag med dumlemouse och hallongrädde. En tredje tårta som skulle varit gelehallonmouse med vaniljkräm, tyvärr blev inte vaniljkrämen så bra så den tredje tårtan blev istället med jordgubbsmouse som jag hade över och gelehallonmouse. Mattias fick göra en sak inför dopet och det var att täcka tårtorna med sockerpasta, tycker han lyckades rätt bra för första gången. jag var tyvärr alldeles för trött att göra det mitt i natten och jag hade ingen tid för det på lördagen.


Mattias första tårta som han täckte med sockerpasta och sedan försökte dölja sitt hål med vita pärlorna, så sött tycker han var duktig på sitt första försök. Jag lade till rosen ovanför som en liten dekoration och för att hålla temat rosa vitt.


Den jag blev mest stolt över på hela dopet är min nallebjörn som jag gjorde med sockerpasta. Detta är min första nalle jag någonsin gjort.


Jag hade även en barnenshörna som var väldigt populär den innehöll klämmisar, russin i tablettaskar, majskrokar och bananer. Detta var novas favorithörna.


Fina presentbordet, tack så jätte mycket alla för era underbara presenter och för att ni tog er tiden att komma!


Chatarinas tallrik på dopet, hon har även tagit alla dessa fina bilder i detta inlägg på dopet.


Nova såg ut som en ängel på dopet, så himla fin! Hon gick alltid runt med sin kanin hela dagen.

2015-08-29, kl 23:06:00

Sagas dop

Idag har vi haft en helt underbar dag, efter en hektiskt vecka full av stress och förberedelse så hade vi sagas dop idag. Vädret var helt underbart precis som Novas dop. Det var så kul att träffa alla nära och kära igen. Extra kul var det att vi hade samma präst som Nova hade, så kul blev lite som en tradition och jag älskar traditioner. Vi spelade låten i en värld full av liv när vi gjorde entre i kyrkan. Nova skapade även en egen entre i kyrkan och gick hela vägen själv, sen stog hon längst fram och dansade medan alla sjöng en psalm. så modig och söt tjej! Här bjuder jag på en liten bildbomb från kyrkan. Kommer komma fler inlägg från dopet. Om ni vill att jag ska ta bort någon bild får ni säga till.

2015-08-25, kl 20:10:12

Dagis baciller strikes again

Har varit off på bloggen men jag har alldeles för mycket att göra för att ens kunna sitta ner i soffan. Sagas dop är på lördag och jag ligger jätte mycket efter och inte nog med det så blev Nova magsjuk och har högfeber efter en dag på förskolan, sin första dag efter sommarlovet typiskt! 

Så istället för att sitta på förmiddagarna och fixa under tiden hon skulle varit på dagis får jag istället sitta upp på nätterna och fixa. Heja heja heja! Kommer uppdatera snart och ni kommer få se allt ifrån dopet hoppas bara det blir som jag tänkt de.

2015-08-23, kl 21:28:09

Goda rutor bakade till dopet

Idag har jag fortsatt baka till dopet och fixat lite med dekorationerna. Är inte ens i närheten utav klar men denna gången är jag iallafall ute tidigare, hoppas bara jag hinner göra klart allt i tid och slippa sista minuten stressen. Har massor kvar bara kämpa på heja heja! Hoppas dessa blir omtyckta på dopet.

2015-08-21, kl 23:03:23

En dag av bakning och tivoli

Idag började dagen med bakning, Isabelle kom hem till mig och hjälpte till med bullarna. Tack för det annars hade jag blivit klar inatt så missnöjd som saga var. Då passade jag även på att baka en dekoration (nallen som finns i tidigare inlägg) som ska vara på en av sagas doptårtor.

Efter att ha bakat klart gjorde vi oss i ordning och mötte upp Novas bästa kompis Nova, hennes mamma johanna och Elin på tivolit. Tjejerna var helt överlyckliga av att få åka karuseller tillsammans, så söta! Så nu sover Nova som en stock efter denna kväll.

2015-08-21, kl 17:51:30

Baka inför dopet

Idag har jag spenderat dagen med att baka inför dopet. Första gången jag gjorde nallen/björnen utav sugarpaste den kommer att dekorera en utav sagas dop tårtor. Sen bakades det även vanilj/kanel kardemumma bullar. 

2015-08-20, kl 22:46:07

Vaccination och babymassage

Idag har varit en fullspäckad dag. Vi började dagen med att vaccinera mot fästing sen åkte jag runt för att köpa lite saker till dopet. Såklart fanns inte allt. Efter att jag handlat klart åkte jag hem packade saker sen gick jag och saga på babymassage tillsammans med My och ellinore. 

Saga sov i flera timmar efter det tror hon gillade det! Efter babymassagen mötte vi upp min mamma,mormor och min kusin tindra och såklart Nova. Vi gick till susseboparken och lekte innan vi gick hem för att äta och fortsätta leka på gården. Sen hämtade jag Mattias på jobbet för att sedan åka och köpa det som behövs till dopet.

2015-08-17, kl 23:15:43

En promenad till ankorna i det härliga vädret

 Idag började vi dagen med en power Walk, efter det hade vi tänkt gå och bada men det blåste alldeles för kallt. Istället blev det lek ute i lekparken, gå på promenad och hälsa på ankorna. Det var en lycklig Nova som sprang runt och var helt slut när vi kom hem. Sen myste vi framför teletubbies, det bästa hon vet. Sen har vi kört pappa Mattias till jobbet, lagat middag, beställt och planerat lite till dopet. Det är inte långt kvar och jag känner mig redan jätte stressad.

2015-08-17, kl 13:45:27

Shoppade Barnkläder från Ullared

Här är resten utav kläderna vi shoppade till tjejerna på Ullared. Det mesta är växa i kläder.



2015-08-16, kl 22:44:52

Föräldrar ta ert ansvar detta är inte okej

det är sällan jag skriver om händelser som gör mig förbannad men denna gången kan jag inte hålla mig! Idag på badet åkte Nova vattenrutschkana och Nova vet att när hon satt sig till rätta precis innan hon åker ner ska hon vänta så vi hunnit springa runt från trappan fram till slutet av rutschkanan så vi kan ta emot henne.

 idag blev hon knuffad av ett barn när hon väntade på att Mattias skulle kommit och tagit emot henne, Mattias sade då åt de att man inte får göra så till barnet då kommer istället 4 föräldrar alltså mamman, pappan & kompisarna till paret som frågar vad det är som hänt, Mattias förklarar och tillsvar får han "det är inte vårt barns fel att eran dotter är så långsam hon får väl vara snabbare nästa gång", bara den meningen säger allt!

 Inte ens ursäkt heller fick vi! Det var bara tur att Mattias precis hann fånga Nova annars hade hon kunnat slagit ihjäl sig då det är typ sten golv. Jag blir så förbannad hur fan kan man som förälder inte lära sina barn att respektera varandra och vänta på sin tur? De var något år äldre än Nova ska jag bara påpeka. Och hur kan man som förälder inte ta ansvar för sitt barn? Det bara kokar utav ilska hos mig tänk om Mattias inte hade hunnit fångat henne då kanske Nova inte hade klarat sig!

2015-08-16, kl 20:43:10

En dag på badet i Fyrishov

Idag tog vi en spontanare och åkte iväg och badade på Fyrishov, det var evigheter sen jag och Mattias var där. Så det var perfekt nu när det var toppen väder, när vi kom dit var Nova helt överlycklig. Hon sprang emellan ute och innebadet och åkte vattenrutschkanorna hela tiden. Hon skulle knappt vara uppe på torra land och äta. 

Tror enda gången hon satt stilla var när hon åt lite lunch och när hon sov. Vi var där i flera timmar en perfekt dag förutom en liten händelse. Lyckan var nog mest för Nova att få bada med pappa då hon inte kunnat göra det sen början utav sommaren. När vi kom hem på kvällen fixade vi lite mat, kollade på film och myste. En perfekt lång dag i solen med hela familjen förutom saga som njöt av att ligga och sova i skuggan.



2015-08-15, kl 21:40:44

En dag på Kolmården

Idag blev det en tidig morgon då vi åkte till Kolmården och spenderade hela dagen där. Vi var hela familjen, barnens mormor,morfar,moster, gammelmormor, gammelmoster och mina kusiner. Vi hade tur med vädret jätte fint väder hela dagen. 

Vi var igång hela tiden och ändå hann vi inte med allt. Men det vi hann med var toppen Nova var helt fascinerad utav djuren, hennes favorit var delfin showen och skalmansbilar. När vi kom hem somnade Nova direkt, trött tjej men som haft en toppen dag. Tack alla inblandade!

2015-08-14, kl 21:36:48

Sagas klänning till dopet

Idag kom äntligen sagas klänning hon ska ha på dopet. Här får ni se en liten del utav den. Visar hela sen efter dopet. Jag älskar denna klänning är helt kär i den.



2015-08-13, kl 20:33:46

Dagens badtjejer

Måste bara fortsätta visa bilder på dagens badtjejer som johanna fotat, sötaste bästisarna!


2015-08-13, kl 17:44:37

Badat med bästisen

Idag började dagen med en power Walk som vanligt. Sen gick vi och badade tillsammans med Novas kompis Nova och hennes mamma johanna. När tjejerna såg varandra så sprang de direkt till varandra och kramade varandra, alltså åh sötnosar tänk att de varit bästisar i ett år! 

De träffades ju för första gången förra sommaren. Efter att Nova och johanna hade gått hem har Nova varit helt hysterisk resten av dagen. Vet inte alls vad det är med henne. Och imorgon ska hon till tandläkaren för första gången i sitt liv, hoppas verkligen det går bra en nervös mamma. 

2015-08-13, kl 09:30:02

Mer shopping från Ullared

Här kommer lite mer utav shoppingen från Ullared och det som jag visat er hittills är inte ens hälften utav allt vi köpt.



2015-08-12, kl 22:27:45

Powerwalk och en hysterisk unge

Idag blev det inget badväder, så vi började dagen med en power Walk. Sen fixade vi lite hemma och gick ner till centrum och handlade lite. Nova var helt hysterisk i flera timmar och vägrade sova. Det slutade med att jag fick gå ut och gå med henne, märkte att hon inte ändå skulle somna.

 Tillslut fick jag stå över en bro och vagga henne fram och tillbaka då somnade hon äntligen mot sin egna vilja. Kan ju säga att folk glodde som jag vet inte vad när de gick förbi. Sen blev det hem fixa middag äta och sedan köra pappa Mattias till jobbet, när vi kom hem myste vi framför pretty Little liars. Vi har ju börjat att se om den serien då vi hoppade förut mellan avsnitten.

2015-08-11, kl 22:06:17

Tidig morgon på öppna förskolan

Idag fick vi ställa klockan då vi skulle till öppna förskolan för första gången detta år tillsammans med sagas kompis ellinore och mamma My. Tanken var att vi skulle gjort hand och fotavtryck på tjejerna men det blev tyvärr aldrig så. Får hoppas det blir nästa vecka istället. Efter öppna förskolan rörde vi oss hemåt precis börja det regna. 

Så vi spenderade dagen hemma med att packa upp från resan och fixa lite här hemma städa. Sen gick vi över till tjejernas mormor och hjälpte henne med ärenden tills pappa Mattias kom hem. Efter middagen myste vi framför pretty Little liars, vi har börjat om den serien då vi köpte säsongerna 1-5 på Ullared.

2015-08-11, kl 13:56:46

Ullared's shopping

Tänkte börja visa er det vi handlade på Ullared, detta är lite utav allt som vi handlade. Det kommer komma i flera olika inlägg. Leksakerna till tjejerna är i julklapp. 

2015-08-11, kl 09:08:03

Söt servis till tjejerna

Fick hem denna söta servis förra veckan till tjejerna, den är utav plåt vilket är perfekt för de då slipper de gå sönder.

2015-08-10, kl 21:19:05

Första julklappen klar söta träglassar till Nova

Kolla vilka söta glassar Nova ska få i julklapp. Är tidig med att börja jag vet men vill hellre få klart allt i tid istället för sista minuten. Så detta är en början, hon kommer bli helt överlycklig.

2015-08-10, kl 17:33:19

Power Walk och en dag på badet

Idag började vi dagen med en power Walk, skönt att komma igång igen. Efter det gick vi till badet där vi spenderat dagen. Nova var inte riktigt humör hon har varit trött hela dagen trots att hon sovit, tror hon tar igen sig sen Göteborg då det var sena kvällar. Nu är vi hemma saga sitter och snarkar i babysittern och jag håller på och fixar lite hemma. Snart kommer pappa Mattias hem och då kommer vi vara bänkade framför derbyt.

2015-08-09, kl 21:43:38

En helg i Göteborg och på Liseberg

Kom hem för en liten stund sen, vi har varit i Göteborg hela helgen. Vi åkte direkt efter att Mattias slutade jobbet i fredags, så vi kom fram på natten. Sen igår var vi på Liseberg från när de öppnade tills de nästan stängde. Vi hade då sällskap utav barnens mormor,morfar,moster,farmor & farfar, det var hur kul som helst att alla var med och var närvarande jag är så glad att alla kommer överens och att barnen får sån nära relation med de och att de är så älskade, det betyder verkligen! Går inte att beskriva med ord hur lycklig jag är! 

Nova var helt överlycklig av att få åka karuseller och träffade lisebergskaninerna, hon ville inte lämna de. Hon skulle jämnt vara hos de och sitta i deras knä och följde efter de så fort de gick någonstans, sötnos! Idag började vi dagen med Liseberg några timmar från öppning tills eftermiddagen. Sen blev det en bilfärd hem. Så nu sover Nova och jag ska mysa i soffan framför Beck med saga och invänta Mattias. Här kommer några få bilder från helgen.

2015-08-07, kl 21:17:09

Tvätta tvätta och ännu mer tvätta

Har inte hunnit uppdatera så mycket då både igår och idag har jag tvättat och tvättat hemma. Och packat emellanåt. Familjen är ute på äventyr denna helg, kommer uppdatera om det senare.
Fin bild på Nova som farmor tagit



2015-08-07, kl 08:07:44

Barnvagnshänge till saga från Ullared

Köpte dessa till saga så hon får sällskap i vagnen nu när hon börjat titta mer. Hon blev helt tyst och låg och stirrade på dessa hur länge som helst kändes det som. Lycklig saga som låg och pratade med de och skrattade.

2015-08-06, kl 12:59:05

Ny vinterjacka till tjejerna

Köpte denna fina vinterjacka till tjejerna, saga kommer inte växa in sin förs än nästa vinter. Men de var så himla söta så var tvungen att köpa en varsin påengång.

2015-08-05, kl 21:57:08

Finns inget dåligt väder

Idag vaknade jag upp med högfeber, som tur var fick jag hjälp med barnen så jag kunde vila hela dagen. Blev greys anatomy marathon för mig, tur att det var dåligt väder. Nova var överlycklig över det dåliga vädret och skulle gå i varenda liten vattenpöl fram och tillbaka skrattandes av lycka.

2015-08-04, kl 13:19:52

Shopping från Ullared

Här kan ni se lite sneakpeak utav det som jag köpte till mig på Ullared, kommer lägga upp allt senare.

2015-08-03, kl 21:10:52

Äntligen badväder

Idag har vi spenderat hela dagen med Novas bästis Nova och hennes mamma Johanna. Vi spenderade dagen på hasselbadet och badade hela dagen, tjejerna älskar att bada man får tvinga de ur poolen, sötnosar! Sen efter badandet gick vi till lekparken så tjejerna fick gunga och åka ruchkana, de var helt slut efteråt. Blev en tidig kväll för Nova.
Johanna har tagit dagens bilder

2015-08-02, kl 22:17:57

En dag på Ullared och en kaos söndag

Igår spenderade vi hela dagen på Ullared. Vi började fredag kväll när Mattias slutade jobbet och åkte till hyltebruk där vi spenderade natten. Vi kom dit vid midnatt och sen upp tidigt lördag morgon för att åka till Ullared, vi var där strax efter de öppnat och gick där i timmar och shoppade. Kan ju säga att julklappar och födelsedagspresenter är klara för iår, eller ja nästan alla.

 Så vi åkte hem sent på eftermiddagen och kom hem sent på kvällen. Helt slut var vi och gick och lade oss sent. Så idag fick vi sova ut lite. Sen körde jag Mattias till jobbet och så skulle jag tanka innan jag hämta han, jag fick bensinstopp, det värsta jag vet stressad var jag över det. Och inte nog med det så tappade jag telefonen i marken så hela glaset gick sönder ingen bra start på dagen. Som tur var hjälpte världen bästa Kalle mig så jag fick hjälp med telefonen och den blev lagad samma dag. 

Under tiden åkte vi och hämtade hem barnen från farmor och farfar, när vi kommer dit har Mattias glömt lägga tillbaka sagas bilbarnstol så då fick jag åka hem och hämta den och sen vända tillbaka och hämta hem hela familjen. Så påvägen hem åkte vi och hämtade telefonen. Sen blev det mys och bus resten av kvällen.
Vi invigde våran selfiestick ifrån Ullared påvägen hem.

2015-08-01, kl 19:33:39

Nytt i vardagsrummet ny TV-bänk

Såhär blev resultatet med vår TV-bänk. Innan hade vi tv:n ståendes på den svarta byrån, nu har vi istället satt upp tv:n på väggen och ersatt den svarta byrån med en fin vit tv-bänk så nöjd! Dock är det stopp med att göra om här hemma tills efter dopet som är snart, som jag längtar tills dopet och tills vi får fortsätta göra om här hemma, så skönt med nytt och fräscht!