2014-10-30, kl 20:41:58

En kväll i staden

Igår började jag dagen med jobb, efter jobbet mötte jag upp Chatarina i stan.
Vi började kvällen med en kundkväll i butiken poplin.

Efter det blev det en mys middag på vapiano, vi pratade om allt mellan himmel och jord. Tiden gick så fort. Man kan inte tro att vi inte hade träffat varandra på ett tag. En kväll jag behövde, lite egen tid.

Så idag började jag dagen med jobb, för er som inte förstått det ännu så är mattias pappa ledig coh jag jobbar igen heltid. När jag kom hem från jobbet blev det massa bus och gos med min prinsessa.
Hon är så snabb på att åla runt nu för tiden. Så nu sover hon sött och mattias är på träning så jag passar på kolla ikapp big brother.

Denna helgen kommer vara fullt upp med födelsedagsfiranden och babysim m.m. Men åh vad jag ser fram emot helgen och hoppas verkligen detta blir ett bra år.



2014-10-30, kl 19:43:24

Glada torsdag

Hur glad blir man inte när man kommer hem från jobbet och det ligger paket innanför dörren! Innehållet kommer upp senare, nu ska jag titta på big brother och bara ha en lugnkväll. 



2014-10-30, kl 10:26:00

Vi bjuder på den

 

2014-10-29, kl 22:15:45

Säkra den finaste du har

Ni har väl inte glömt bort att säkra vagnen med reflexer så den syns i mörkret, så ni inte riskerar att något händer den viktigaste personen i ert liv, ert barn! 

Därför tänkte jag tipsa er om dessa gryma barnvagnsreflexer "Pogu barnvagnsreflex". Finns i silver och svart som passar chassit, vilket gör att den smälter in i vagnen, ser snyggt ut men framförallt ger säkerhet!

De är enkla att sätta på och även ta av, såhär ser de ut riktigt smidiga!


Mer fakta om barnvagnsreflexerna:
100 gånger ökad synlighet än icke-reflekterande material i mörker
Diskreta i dagsljus, lyser vitt i mörker
Reflekterande 3M™ Scotch teknik för optimal synlighet
360-graders reflektionsförmåga
Reflekterande våt eller torr
Används av räddningstjänsten
Innehåll: 1 ark med självhäftande former i olika storlekar för hårda ytor

"Pogu barnvagnsreflexer är diskreta i dagsljus men är mycket synliga i mörker. Den reflekterande 3M™ teknik som används ger 360-graders reflektionsförmåga, även när det är fuktigt ute. Denna teknik används av räddningstjänsten i hela världen. 5 år reflektions-garanti och inga batterier krävs. Reflexerna består av färdigstansade former i olika storlekar som fungerar på de flesta hårda ytor. Materialet har testats mot kemikalier och överensstämmer med leksaksstandard EN71. Om du vill ta bort dem använder du  t ex en hårtork och sedan varmt vatten för att torka rent."


Här är ett viktigt skäl till varför ni ska ha barnvagnsreflexer:
Här står barnvagnen på samma plats som nedre bild, fast denna är utan reflexer i mörkret. Om du hade kört bil i mörkret och en person hade gått med sin vagn i mörkret hade du sett den då?


Här står vagnen på samma plats som ovan fast med reflexer på,
om du kör bil i mörkret visst hade du sett den?



2014-10-29, kl 14:02:45

Ni har väl inte glömt barnvagnsreflexerna




2014-10-29, kl 08:50:51

Mammas prinsessa




2014-10-28, kl 18:59:00

Klick

Klick sade det igår kväll, ännu en present beställd till Nova! Man får ju passa på när det är rea, älskar maileg!



2014-10-28, kl 08:53:33

Julklappar till Nova




2014-10-27, kl 07:49:46

Lördag 25 oktober

I lördags var det fullt upp, babysim som var första gången på babysim 2. Sen efter det direkt till pappas innebandy match. Sen när vi kom hem från den kom Madde och Peter på middag, Supermysigt! Då tog Nova sina första krypsteg, stolt mamma! Hon har börjat komma upp i kryp position nu och inte ålande, det kanske kommer snart! 

Nova & Nova på babysimmet


2014-10-23, kl 21:52:46

De punkter som ger minnen

I lördags var sista dagen på babysim nybörjar kurs, trots att nova missat några få gånger, har det gått hur bra som helst för henne! jag är så himla stolt! Hon fick även sitt första diplom som vi ska rama in!

Sen under veckan har hon fotograferats på öppna förskolan, ska bli spännande att se de fotona!

Sen idag dök Novas 5:e tand upp, hennes första framtand! Hennes första tänder var de där nere, mitt tänderna. Sen kom 3:an och 4:an som är bredvid framtänderna precis som ni ser på bilden. Hon har varit våran lilla vampyr! Sötnosen!
Bilden är tagen idag, hej hej framtand!

2014-10-18, kl 21:59:00

Kvällsnattningen blev en chock

Ikväll efter Nova hade ätit sin nattmat, skulle jag gå in och ge henne nappen. Jag blir helt chockad men så glad! För där sitter en pratglad tjej med ett jätte stort leende och så fort hon såg mamma, vinkar hon med ett stort leende av lycka. Ja precis ni läste rätt HON SATT UPP! Man blir aldrig förvånad, det är något nytt de lär sig varje dag! / stolt mamma 



2014-10-15, kl 14:19:48

Babysim



2014-10-10, kl 17:30:36

Julklapp till Nova




2014-10-10, kl 11:02:17

En sån dag

Dagen började med sovmorgon, tack Nova! Idag är min sista dag som mamma ledig, så idag ska vi mysa, packa och städa. Ikväll ska Nova hem till farmor och farfar där hon ska spendera helgen. Medans mamma och pappa åker till Ullared imorgon bitti och kommer hem söndag. Så idag blir en sån dag, med alla måsten och även fixa lite ärenden. 
Nova tidigare i veckan hos mormor & morfar. 



2014-10-09, kl 10:44:53

Torsdag

Nova vaknade vi 8, vi låg kvar i sängen ett tag och myste. Efter det blev det frukost, lek, mellis och nu sover Nova. Jag själv känner jag håller på att somna. Idag ska vi träffa Madeleine, Leo och nikki, så himla kul! Var ju ett tag sen vi sågs. Passar på att träffa de innan jag börjar jobba igen på dagarna.
En bild från helgens babysim



2014-10-08, kl 10:31:13

Ett besök

Godmorgon! Idag blev en tidig morgon för oss, då vi varit på visning på Novas dagis. Vi tackade ja direkt när vi kom hem. 19 januari ska Nova börja på dagis, liten blir stor! Vart har året tagit vägen? Det har gått så himla fort hänger inte med! 

Nu ska vi strax gå ner till centrum och träffa Anette och hennes son Anton, första gången vi får träffa lilla pojken, ska bli så himla kul! Sist vi sågs var när hon fortfarande var gravid. 

Sen är det fullt upp ikväll, jobb och träning som står på schemat. Längtar tills helgen!



2014-10-07, kl 18:52:24

New in




2014-10-07, kl 14:09:27

Packa in packa upp

Såhär ser det ut nu för tiden sen Nova började krypa för någon månad sedan. Mamma plockar undan och städar, Nova plockar ut allt över hela golvet, jätte nöjd tjej! Man är iallafall sysselsatt när man är mamma ledig, åh vad jag älskar min tös! 
 

2014-10-07, kl 10:18:09

Nattens panik

Godmorgon! Idag fick jag sovmorgon till 8.30 tack så mycket Nova! Sen har vi varit vaknat och busat och nu försöker Nova vila, men jag hör hur hon ligger och pratar så tror inte det händer på ett tag. Inatt blev en hemsk natt, jag skulle precis lägga mig och höll på att somna tills jag hör Nova, det lät som hon kvävdes. 

Det var helt kolsvart jag såg ingenting och i chocktillstånd och rädsla skriker jag panik på Mattias. Först förstod han inte vad jag sade, sen andra gången sprang han in och tog upp Nova. Stackaren hade kräks.

 Så jag håller Nova i våran säng medans Mattias städar henne säng. Då fortsatte hon kräkas ännu mer i våran säng. Så då fick han städa där också. Sen dess har hon inte spytt något mer, så tror det berodde på maten.
Såhär glad blev Nova över dagens väder


2014-10-06, kl 21:20:09

Sov så gott min skatt

Godnatt säger Nova som sovit sen 19. Pappa är på träning och jag tittar ikapp big brother avsnitten. Skönt med egen tid och bara mysa och ta det lugnt. 
Såhär hittade vi Nova för någon kväll sen



2014-10-06, kl 16:35:56

Ärenden ärenden ärenden

Blev ingen öppna förskolan, istället har vi fixat med massa ärenden. Nova har blivit erbjuden dagis plats, så vi ska dit på visning på onsdag. Sen börjar jag även jobba på måndag och Mattias går på pappaledighet. Ska bli så kul att börja jobba igen, jag älskar ju att jobba! 


2014-10-06, kl 13:42:00

Fullt upp

Helgen har varit fullt upp, i lördags jobbade jag direkt efter jobbet var vi iväg på babysim med Nova. Hon älskar verkligen att bada, det är det bästa hon vet! Hon blir helt galen av lycka att se polen! Hon blir även extra glad av att bada med kompisen Nova som också går på samma babysim, sötnosar! Direkt efter babysimmet fick vi skynda oss iväg till pappas match, där var vi någon timme och kollade på hans match. 

Efter det skulle han iväg och jobba, så fick köra han till jobbet så kom vi hem en liten stund och sen iväg och hämta hem han. Så sent på kvällen var alla hemma så vi åt middag sen kom Markus hem till oss. Blev en sen kväll. Gårdagen var inte lika mycket kaos, började morgonen med jobb sen direkt iväg på babysim med Nova då hon missat några gånger, så hon fick ta igen lite. Efter babysimmet var det fort iväg till Novas Farmor & Farfar på kalas. Då hennes farfar fyllde år grattis i efterskott!

När vi väl kom hem var planeringen att vi skulle gått på bio, men då det inte fanns några bra platser hoppade vi det. Så istället hade vi en familje kväll, vi bakade bullar då vi aldrig hann göra det på kanelbullens dag och kollade på film och bara myste! 
 

2014-10-06, kl 10:33:46

Sovmorgon

Godmorgon! Idag fick jag sovmorgon till halv 10, då Novas pappa tog Nova när han kom hem från jobbet. Så nu har vi bytt av varandra så nu sover han. Idag ska vi till öppna förskolan, Nova älskar sångstunden. Vill även försöka hinna göra handavtryck där idag. Sen ska vi bara vara hemma vädret är grått och trist så då myser vi hemma sen.


2014-10-05, kl 12:05:00

underBARA BARN-mässan 2014

igår var jag som sagt på Underbarabarns mässan, det var en tidig morgon då vi var bjudna på underbarbarns vip-frukost. Det var en dag fylld med att se massa företag och vad de erbjuder, samt testa produkter och även träffa på andra mammor, tack alla för en toppen dag!
 


Jag och Chatarina var vipbloggare i år.





En del av frukosten, mums!

Alla vip-bloggarn fick varsin goodiebag
 
Sötaste kompisarna Nova & Frank var självklart med hela dagen

Vi var även på bontis vip-frukost, där de hade massa produkter bl.a Sophie de giraffe






Självklart var jag hos reirei och testade ergobaby 360 igen, kunde inte låta bli.

Novas favorit, en ballong från ballongbudet.

Innehållet i goodiebagsen



Ett jätte stort tack till Underbarabarn för att jag fick vara vipbloggare i år!
Tack till Chatarina för att jag även fått låna vissa bilder av dig.
 

2014-10-03, kl 15:46:21

Nova återförenad med Alfons

Vi sitter nu hemma hos Novas farmor och farfar, där Nova redan tagit sin farbrors Alfons som hon älskar. Vi är helt slut men så glada efter en full dag på mässan. Ikväll ska jag och pappa på bio och ha egen tid, så Nova är med farmor och farfar under tiden. Uppdaterar senare om dagens mässa.



2014-10-03, kl 12:23:00

Fashiontrain

Igår kväll var jag på ett event med fina Chatarina som hette fashiontrain. Det hela började med att vi åkte ett tåg från östra station. Under tågfärgden bjöds det på skumpa och var modevisning. 


Catwalk på tåget.

Skumpa under tågfärden
 
När vi kom fram till Näsby park fortsatte eventet i en butik som hette Designers.
Där det bjöds på tilltugg, mingel och självklart en massa kläder.
 
 Med oss hem fick vi en goodiebag som innehöll detta.

De flesta bilderna är fotograf Chatarina som tagit, fick tyvärr ingen bra bild på tåget.

2014-10-03, kl 06:54:18

Godmorgon

Godmorgon, vi sitter just nu i bilen påväg till underbarabarn mässan för deras vip-bloggfrukost. Vi hoppas trafiken är på våran sida idag så vi hinner i tid. Vi kommer att spendera våran dag på mässan med massa härliga mammor. Denna mässan var vi på förra året när Nova låg i magen, tyckte den var super! Så ser verkligen fram emot idag.



2014-10-02, kl 23:00:56

Bloggfrukostar

 Har kommit hem för någon timme sen från eventet, nattade Nova som var övertrött och pratglad hemma. Nu inväntar jag Novas pappa som tränar. Sen blir det sova vi ska nämnligen upp tidigt imorgon för vi ska på bloggfrukostar på underbarabarnmässan imorgon. Sen ska vi kolla runt där och umgås med mammor. Uppdaterar imorgon om kvällens event.



2014-10-02, kl 17:55:35

Kvällens event




2014-10-02, kl 14:42:00

Sleeping beauty



2014-10-02, kl 11:55:00

LOPPIevent BabyLove

Igår var vi på Loppievent BabyLove för gravida och nyblivna föräldrar, med mig hade jag fina Chatarina och Nova fick även följa med denna gång, hennes första event. Hon tyckte allt var spännande att titta. Det var ett stort event på skeppsholmen där man hade utställningar, föreläsningar och modevisning. Paradiset för alla föräldrar och gravida. Jag som hade tagit med mig kameran glömde såklart kortet till kameran så himla typiskt.


I början när man kom in bjöds det på massa tilltugg för både vuxna och småbarn. Till oss vuxna bjöds det på bl.a Aloveradryck från Nobe med olika smaker, yoghurt från ProViva och smarriga cupcakes från Cupcake Sthlm. Till de mindre bjöds det på puffar och klämmisar från Ella's Kitchen och russin från Sun-maid.

Fotograf: Chatarina

Man fick även chansen att smaka färsk och ekologisk barnmat från Ottos Barnmat som har välling och smoothie. Nova älskar deras smoothie och dricker den till frukost varje morgon. Deras barnmat går att beställa via deras hemsida och finns även i vissa butiker.


Våran favorit utställare var företaget reirei som gav oss möjligheten att testa ergobaby 360 som vi blev helt kära i. De hade även massa andra superbra produkter att visa upp.
Fotograf: Chatarina

De hade även fotoatuomat som var riktigt poppis,
jag och Chatarina invigde den direkt.


Sen fick man med sig hem en maffig goodiebag med saker från bl.a mathem.se, Me&i, Nobe, Coca Cola, Vanish, Folksam, Ella's Kitchen, Philips Avent, Ekorrens Ekologiska, Friggs och mycket mer.


Ett jätte stort tack till Loppi som anordnade eventet och för att vi fick komma.
 

2014-10-02, kl 09:28:00

Godmorgon

Godmorgon, igår var det fullt upp så hann inte blogga. Igår var det som sagt jobb och träningsmatch, så kul! Idag vaknade Nova 7:45 skönt! Idag är vädret grått och tråkigt och jag känner att jag har ont i hälen. Så blir vara inne och vila den till kvällen då jag ska iväg på ett event. Så ingen promenad idag.. 

2014-10-01, kl 22:29:00

Ergobaby 360

Måste bara berätta att igår på loppi eventet fick vi testa bärselet ergobaby 360, känslan går inte att beskriva hur underbart det var att ha den istället för våran babybjörn. Åh vad jag ångrar att vi inte hade testat den innan när Nova låg i magen. En 7 kilos bebis kändes som bara några enstaka få gram. Jag slapp ha ont i axlarna och ryggen och Nova satt mycket bättre i den. Jag är helt kär i den. Denna bärsele är något jag rekommenderar stort för er! Ett stort tack till Reirei för att vi fick chansen att testa denna. 



2014-10-01, kl 10:46:00

Hejdå september




2014-10-01, kl 08:23:00

Godmorgon

Godmorgon idag är det ingen sovmorgon för oss, men lika glada är vi för det. Igår var en full dag men rolig! Vi började dagen med ett event som loppi anordnat, mer om det kommer senare kommer upp idag. Sen kom vi hem fixade här hemma och så kom hanna,mikaela och Tobias och åt middag, supertrevlig! En fullspäckad men rolig dag! 
 
Idag ska vi nog ner till öppna förskolan sen ikväll ska jag jobba och spela träningsmatch, äntligen är man frisk och tillbaka på planen! Sen ska vi även hämta ut paket idag ännu en julklapp som kommit till Nova.